Pesä Ysit eivät saaneet oikeastaan minkäänlaista mahdollisuutta taistella pisteistä, kun Jyväskylän Kirittäret kirmasi kummankin jakson alussa karkumatkalle. Pisteet jäivät Jyväskylään 2-0 (5-0, 7-1) lukemin.

Kuten edelliselläkin Jyväskylän vierailulla Kirittäret iski ensimmäisessä vuorossa ottelun alkutahdit. Marjukka Urpelaisen, Emma Körkön ja Emma Sallisen lyönneillä Kiritträret johti 3-0, kun Ysien oma sisäpeli haki vielä omia uomiaan.

Kirittäret jatkoi toisessa vuorossa siitä mihin ensimmäisessä jäi. Lyöntijärjestyksen kärki järjesteli ajon ja neljäntenä lyönyt Körkkö iski Kirittäret 4-0 johtoon ja perään viidentenä lyönyt Sallinen iski jyväskyläläiset viiden juoksun karkumatkalle. Kaikissa Kirittärien avausjakson juoksuissa olivat mukana joko lyömässä tai tuomassa lyöntijärjestyksen viisi ensimmäistä lyöjää.

Ysien sisäpeli ei toiminut ollenkaan, sillä avausjaksolla joukkue ei saanut yhtään kolmostilannetta Kirittärien ulkokentästä.

Vaisu oli joukkueen esitys etenkin sisällä, mutta myös ulkonakin. Päästettiin kaveri helpolla johtoon ja sen jälkeen sieltä oli vähän vaikea nousta, kertoi Marianne Roiha ottelun jälkeen.

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinenkin. Heti vuoron alkuun Sini Eskola puhkaisi kakkosrajan ja kiersi itse ajotilanteessa kakkospesälle, kun Urpelainen ja Körkkö toivat jyväskyläläisten avausjuoksut. Perään Saana Sumén iski pallon linjaan ja Sallinen toi Kirittäret kolmen juoksun karkumatkalle.

Eskolan kolmannella lyödyllä ja vapaataipaleen turvin tulleet juoksut toisessa vuorossa veivät kirittäret jo viiden juoksun päähän. Vapaataival annettiin Emma Salliselle, kun lukkari Essi Rytterin katsottiin estäneen lyöntitilanteessa.

Kirittärien kotiutettua viimeisessä vuorossa vielä kahdesti pääsi Ysit yrittämään viimeisellä tasoittavallaan avausjuoksun tekemistä. Vasta kolmannen vuoron tasoittavallaan ensimmäisen kolmostilanteen saaneet Ysit onnistuivat rikkomaan kuparisen viimeisellä vuorollaan, kun Marianne Roihan varsilyönti poltti ulkopelaajan käsissä ja Rytteri syöksyi kotiin.

Onneksi saatiin kuparinen rikki tuossa lopussa. Se lämmittää, ettei kotimatkalle tarvinnut lähteä nollilla. Kaveri on paperilla ja kentällä parempi. Kaikki kunnia Kirittärille, mutta olihan tämä peli tänään vähän kuin äidit vastaan tyttäret. Meidän pitää harjoitella ja harjoitella, jotta oltaisiin vähän lähempänä, Lantta totesi.

Ysit jatkavat kauttaan ylihuomenna lauantaina, kun Vanhikselle saapuu vieraaksi Porin Pesäkarhut.