Pesä Ysit on tehnyt Noora Leppälän ja Sara Moilasen kanssa jatkosopimukset. Kummankin pelaajan sopimus on mallia 1+1 -vuotta.

Leppälä pelasi viime kaudella uransa parhaan Ykköspesiskauden lyöden 2+12=14 ja tuoden 13 juoksua. Aiempina kausina Ykköspesiksessä Siilinjärven Pesistä ja Puijon Pesistä edustanut Leppälä on Pesä Ysien paidassa pelannut Superpesistä 13 ottelun verran.

Leppälän kausi 2022 Puijon Pesiksessä päättyi heti ensimmäisillä kierroksilla loukkaantumiseen ja mennyt kausi oli hänen mukaansa pitkän kuntoutusjakson jälkeen tavoitteiden mukainen.

Odottavaisin fiiliksin lähden tulevaan kauteen. Olen viihtynyt täällä Lappeenrannassa tosi hyvin joten miksi sitä hyvää vaihtamaan. Oli mahtava päästä taas nauttimaan pelaamisesta pitkän kuntoutuksen jälkeen. Henkilökohtaisesti kausi sujui asettamieni tavoitteiden suhteen hyvin ja se antaa kyllä lisää motivaatiota ensi kauteen. Mahtava päästä tutustumaan uusiin pelaajiin ja aloittamaan hommat yhdessä. Vaikka viime kaudella päästiin joukkueen asettamiin tavoitteisiin, on vielä paljon kehitettäviä ja parannettavia asioita. Niitä on onneksi nyt helpompi lähteä työstämään jo varhaisessa vaiheessa kun Jerrykin pääsee osallistumaan treeneihin viikkotasolla.

Sara Moilasen kautta varjosti maaliskuussa 2022 tullut polvivamma ja otteluita kertyi kauden aikana vain seitsemän. Pelaamissaan otteluissa Moilanen löi yhden ja toi yhden juoksun.

Suurimman osan kaudesta Moilanen toimi joukkueen kakkospelinjohtajana ja oli vahvasti mukana muun muassa tulevien vastustajien scouttaamisessa käyden läpi videoita vastustajien edellisistä otteluista ja raportoida niistä pelinjohtaja Stenbergille sekä joukkueelle. Vaikeat kaksi kautta eivät kuitenkaan sammuttaneet ajatusta kentälle palaamisesta.

Viime kausi pääsääntöisesti kakkospelinjohtajan tehtävissä vahvisti sen ajatuksen, että haluan päästä vielä pelaamaan. Itsellä pelaajana kaksi edellistä kautta ovat olleet todella vaikeita toissa talven loukkaantumisen vuoksi. Nyt on pitkä talvikausi aikaa päästä takaisin täyteen pelikuntoon. Uskon myös, että mennyt kausi pelinjohtajana kehitti minua myös pelaajaana. Uusi sopimus oli helppo tehdä sillä tuleva joukkue vaikuttaa erittäin hyvälle ja tiedän jo miten yhteistyö Jerryn kanssa sujuu. Ja mikä mahtavinta enää ei tarvitse kantaa kainuulaisten lippua yksin vaan Mette saapuu kotiutusvoimansa kanssa joukkueeseen.

Pesä Ysien toiminnanjohtaja Ville Lantan mukaan Leppälän ja Moilasen jatkosopimusten myötä joukkueen runko on valmis.

Saran ja Nooran jatkosopimukset täydentävät joukkuettamme upeasti ja joukkueen runko on valmiina.  Noora osoitti kesällä hyviä otteita, niin sisällä kuin ulkonakin ja pelasi paljon myös ykköskärjessä. Sara saadaan pitkän loukkaantumisen jälkeen takaisin riviin ja hänen työnsä lisäksi valmennuksen apuna on ollut erittäin arvokasta.

Pesä Ysien sopimustilanne 18.09.2023 (Suluissa optiovuosi)

Lotta Anttonen 2025
Riina Kallio 2024 (2025)
Ella Latva-Panula 2024 (2025)
Reetta Lehtinen 2024 (2025)
Noora Leppälä 2024 (2025)
Mette Leskinen 2024 (2025)
Sara Moilanen 2024 (2025)
Tiia Saarela 2025
Piitu Saarinen 2024 (2025)