Pesä Ysit on tehnyt kaksivuotiset sopimukset omien kasvattiensa Lotta Anttosen ja Aino Kuittisen sekä Haminan Palloilijoista Lappenrantaan siirtyvän Elina Muurmanin kanssa.

Viime kauden Pesä Ysien Superpesiksen harjoitusryhmän kautta joukkueeseen nousseet Lotta Anttonen ja Aino Kuittinen ovat allekirjoittaneet kaksivuotiset sopimukset seuran kanssa. 18-vuotias Anttonen ehti viime kaudella pukea Superpesiksessä yhdeksään otteluun tuoden kolme juoksua ja 17-vuotias Kuittinen puolestaan viiteen otteluun ilman tehomerkintöjä. Kumpikin pelaaja teki Superpesisdebyyttinsä runkosarjan viimeisessä ottelussa kaudella 2019.

Kummatkin ovat Ysien omia kasvatteja ja harjoitelleet jo toista vuotta Superpesiksen mukana. Menneenä kesänä lahjakkaat nuoret pääsivät ottamaan todellisen kosketuksen pääsarjaan ja kestivät vauhdissa hyvin mukana. Vahva asenne, sitoutuminen ja työmoraali ovat läsnä näissä urheiluakatemian palloilijoissa, kuvailee joukkueen manageri Sakari Myllys.

Kaksivuotisella sopimuksella Yseihin siirtyy myös Haminan Palloilijoita edustanut Elina Muurman. 18-vuotiaan Muurmanin viime kesä oli loukkaantumisten sävyttämä ja kuudessa Ykköspesiksen ottelussa saldoksi jäi yksi lyöty ja neljä tuotua juoksua. Valtaosan kaudesta tyttöjen Superpesiksessä pelannut Muurman löi 11:ssä ottelussa tehot 1+21=22.

Muurman on ollut ikäluokkansa lahjakkaimpia palloilijoita kaikki juniorivuodet Haminassa, mutta loukkaantumiset ovat sotkeneet edellisiä kausia. Nyt on vammat selätetty ja muuton myötä Lappeenrannasta löytyi koulu sekä samalla uusi seura, missä pääsee kiinni päivittäiseen arkeen ja harjoittelemaan, kuvailee Myllys.