Avausjakson kolme ensimmäistä vuoroparia Pesä Ysit jaksoi haastaa Manse PP:tä, joka on yksi sarjan mestarisuosikeista. Pieni nukahdus avausjakson neljännessä vuorossa ja toisen jakson alun tamperelaisten rynnistys olivat kuitenkin liikaa nuorelle joukkueelle.

1. jakso

Manse PP pääsi aloittaamaan ottelun sisältä ja iski heti alkuun avausjuoksun, kun Anna Ala-Kauhaluoma iski Ida Lähteen kotiin. Ysit eivät kuitenknaa tästä hätkähtäneet, vaan omalla tasoittavallaan Henriikka Harinen iski pallon keskisaumaan ja Linda Kemppainen pääsi tuomaan tasoituksen.

Vaikka Manse karkasi kolmen juoksun päähän kahden seuraavan vuoron aikana Emma Sallisen, Henna Suomisen ja Ala-Kauhaluoman lyönneillä oli Ysit hyvin pelissä mukana. Kolmannessa vuorossa Ellinoora Ojala löi Ysit vielä pienellä onnenkantamoisella kahden juoksun päähän, mutta neljännessä vuorossa Tampere karkasi lopullisesti. Kun Ala-Kauhaluoma ja Suominen olivat iskeneet juoksut naiseen löi Ida Lähde ajolähdössä pallon kolmosrajasta vastustamattomasti maisemaan ja pääsi kiertämään kunnarin kolmen muun pelaajan tuodessa hänen edellään juoksun. Jakso lopulta tamperelaisille 11-2 lukemin.

2. jakso

Toisen jakson alussa Manse laittoi hyrskynmyrskyn. Lähde iski heti vuoron alkuun ottelun toisen kunnarinsa tyhjään kenttään ja kun Virpi Hukka löi kunnarin toisessa vuorossa oli Manse karannut kahden vuoron jälkeen jo 9-0 johtoon. Ysit saivat rikottua kuparisen neljännessä vuorossa, kun Harinen laittoi pallon siistisi kakkospuolelle väliin ja koppari Susanna Alavan polttoheitto karkasi kotipesän ulkopuolelle.

Kommentit ottelusta:

Pelinjohtaja Jari Komulainen:

Oma pelimme oli alussa hyvin hallussa, kun vertaa omaan tasoon, eikä vastustajan tasoon. Olen siihen tyytyväinen, että pystyimme rakentamaan tilanteita ja lyömään muutaman juoksun, eikä pelattu kuten Hyvinkäällä, jossa avausvuoron jälkeen emme saaneet oikeastaan mitään aikaan. Ulkopelissä on vielä paljon parannettavaa, että se kestäisi kokonaisia vuoropareja ja jaksoja.