Ysien kausi jatkuu huomenna, kun Vanhikselle tulee vastaan tamperelainen Manse PP. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin ja tuolloin Halli-SM:n alkulohkossa Tampere oli 2-0 lukemin parempi.

Viidestä ensimmäisestä ottelustaan kuusi pistettä napanneet ja seitsemännellä sijalla sarjataulukossa olevat Ysit kohtasivat viime viikolla Hyvinkään Tahkon kahdesti peräkkäin ja Tahko vei keskinäisistä otteluista sarjapisteet 4-1. Ensimmäinen kohtaaminen Hyvinkäällä päättyi Tahkolle 1-0 ja toinen kohtaaminen Vanhiksella viime perjantaina supervuoron jälkeen 1-2.

Etenkin toisessa ottelussa Yseillä oli mahdollisuus napata kaikki pisteet mukaansa, mutta pienet virheet niin sisä- kuin ulkopelissäkin maksoivat pisteitä. Paljon positiivistakin viime viikon otteluista löytyi ja etenkin Siiri Pulkkisen sisääntulo Superpesikseen oli upea. Ensimmäistä superpesisotteluaan viime perjantaina pelannut Pulkkinen iski uran avausjuoksunsa tyylikkäästi Vanhiksen kakkosrajasta ja Hanna Järvi sai tuoda Yseille juoksun.

VASTUSTAJA

Tamperelainen Manse PP löytyy sarjataulukosta Yseihin nähden yhtä sijaa alempaa. Kahdeksantena oleva tamperelaisryhmä on kahden avausvoiton jälkeen kolmen ottelun tappioputkessa. Avauskierroksilla se kaatoi Rauman Feran ensin Espanjan Fuengirolassa 2-0 ja kotimaan kamaralla Kempeleen Kirin 1-0, mutta on tuon jälkeen hävinnyt Porin Pesäkarhuille, Seinäjoen Maila-Jusseille ja Jyväskylän Kirittärille. Kolmesta tappio-ottelusta tamperelaiset ovat saaneet matkaansa yhden pisteen.

Anniina Kiviharjun, Mira Kolehmaisen, Nina Taipaleen ja Jatta Vuorisen laitettua piikkarinsa naulaan Manse hankki riveihinsä kahdeksan uutta pelaajaa. Tamperelaisten riveihin siirtyivät talven aikana Anna Hemmilä Oulun Lipottarista, Nea Koskela Hämeenkyrön Räpsästä, Siiri Leppänen Hämeenlinnan Paukusta, Sini Mäkelä Porin Pesäkarhuista, Mikaela Pihlajamäki Janakkalan Janasta, Mirka Rintamäki Lapuan Virkiästä ja kahdeksan edellistä kautta Pesä Ysejä edustanut Essi Pehrman.

Manse on tämän kauden aikana iskenyt kaikkiaan 27 juoksua, joista se on saanut kaksi harhaheitolla. Joukkueen 25:stä lyödystä juoksusta peräti 18 on tullut kaksikko Henna Suominen-Susanna Kylä-Kause mailasta. Suominen on iskenyt tällä kaudella tamperelaisille 11 juoksua, kun Kylä-Kauseen maila on puhunut seitsemän kertaa.

Etenijöistä tamperelaisten ykkönen on Henna Peltokangas, joka on tuonut yhdeksän juoksua. Peltokankaan merkityksestä etenijänä kertoo sekin, että tamperelaisista seuraavat neljä pelaajaa etenijätilastossa ovat tuoneet yhteensä kymmenen juoksua Manselle.

Kärkilyöntitilastossa kolme Manse PP:n parasta pelaajaa miehittää sijoja 23-25. Henna Suominen, Susanna Kylä-Kause ja Mirka Rintamäki ovat kukin keränneet kasaan 20 kärkilyöntiä. Kuriositeettina sanottakoon, että Ysien puolelta neljä pelaajaa on kärkilyöntitilaston 15:n parhaan joukossa, kun Marianne Roiha (28) on kolmantena, Elina Väre (25) kahdeksantena, Sarita Heikkinen (24) 13:ntena ja Eveliina Rantonen (23) 15:ntenä.

HISTORIA

Myös Mansen Räpsä nimellä Superpesistä pelanneet tamperelaiset ovat olleet todella hankala vastus Pesä Yseille. Joukkueet ovat kohdanneet kaikkiaan 14 kertaa ja Manse on napannut keskinäisistä otteluista 12 peräkkäistä voittoa. Edellisen kerran Pesä Ysit kaatoivat Mansen 07.08.2013, jolloin Ysit voittivat Vanhiksella 2-0 lukemin.