Naisten Ykköspesis jatkuu Lappeenrannassa perjantaina todellisella huippukamppailulla. Neljällä voitolla kauden aloittanut lohkokärki Laitilan Jyske saapuu testaamaan Pesä Ysien vireen.

Sarjatilanne on kutkuttavan tasainen. Laitilalla on kymmenen pistettä, mutta koko kärkiviisikko on kahden pisteen sisällä. Pelimäärissä on jo jonkin verran vaihtelua, sillä kakkosena oleva Kuusankosken Puhti on pelannut kuusi ottelua ja kolmantena oleva Janakkala vastaavasti kolme.

Laitila on tehnyt etelälohkossa eniten juoksuja ottelua kohden (11,3) ja hankkinut eniten kolmostilanteita (18,8). Alkuohjelma ei ole ollut pahin mahdollinen heille, joten siinä mielessä Ysien kohtaaminen on tärkeä mittari toukokuun lopun vireestä myös vierasryhmälle.

Pelaajista pörssihirmuja ovat lyöjäpuolella Iida Lastama (1+10) ja Emma Virtanen (1+9). Tuoduissa Iida Mäki (7) ja Erica Rosendahl (6) ovat etevimmät. Kärkilyönneissä Emma Virtanen (26/31) on ollut hurjassa vireessä prosentilla 83,87.

Yseillä lyöntitilastoa hallitsevat Sini Satama (1+6) ja Mette Leskinen (0+6). Tuotujen tilastoa hallitsee Aino Koistinen (5) ja hän dominoi myös kärkilyöntiriviä (25/30) prosentilla 83,33.

Joukkuetilastoissa Ysien parasta antia ovat päästetyt juoksut, joita on vähiten koko sarjassa tässä vaiheessa. Laitilan sisäpelivoiman huomioiden tämä luo ottelun sisälle yhden seurattavan asian lisää.

Keskinäisissä kohtaamisissa Laitila on niskan päällä. Joukkue on voittanut kahden viime vuoden aikana kaikki neljä kohtaamista pistein 9-2. Kaudet eivät ole kuitenkaan siskoja keskenään. Niin paljon Ysien joukkue on vaihtunut kahden vuoden sisällä.

– Onhan tämä meille kevään tasonmittari siinä, missä oikeasti mennään. Tarkalla pelillä lähestytään. Yritetään minimoida kolmostilanteet niin, että päästään itse hyökkäämään, pelinjohtaja Jerry Stenberg ennakoi.

Valmistautumista otteluihin tässä vaiheessa kautta helpottaa jo se, että jokaisesta joukkueesta on nauhaa käytettävissä ruhtinaallisen paljon verrattuna avauskierroksiin. Niitä on Ysien joukkueen keskuudessa tuijoteltu viikolla.

Ysit säätää hieman sisäpelirakennetta, mutta vielä Stenberg ei avaa tarkemmin.

– Pieni muutos lyöntijärjestykseen tulee. Kokeillaan yhtä uutta asiaa ja katsotaan, miten se lähtee toimimaan. Erityisesti takatilanteeseen keskitytään huolella.

Sääennuste lupaa perjantaille kuumaa keliä ja sarjatilanne lyö lisää löylyä päälle. Stenberg odottaa tapahtumarikasta peli-iltaa.

– Voi olla lämmin tunnelma tulossa, Stenberg naurahtaa lopuksi.

Otteluennakon tarjoavat K-Market Vapari & Kanneli & Ratakatu.