Ysien Etelä-Pohjanmaan kierros tuotti lopulta yhden pisteen, kun Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan joukkue nappasi jaksovoiton. Kaukana ei ollut lisäpisteetkään, sillä Ysit meni kahdesti toisella jaksolla Lapuaa vastaan johtoon, kunnes Riina Kerolan pajatson tyhjennys kolmannessa vuorossa ratkaisi ottelun.

Ysit saivat vahvan alun ottelulle. Eveliina Rantonen ja Tiia Saarela järjestivät ensimmäisessä vuorossa etupesät täyteen. Kolmantena lyönyt Elina Muurman rauhoitti laittoman jälkeen tilannetta nostamalla kopin toisellaan ja kopinnosto yllätti täysin kolmoskoppari Inka Ronkaisen. Ensin Rantonen toi avausjuoksun ja tilannetta seuranneesta ajolähdöstä Henriikka Harinen iski Ysit jo 0-2 johtoon.

Virkiä vastasi omalla sisävuorollaan, kun Iina Lehtisen lyöntivuorolla kotiin kirmasi ensin Kaisaleena Rautakorpi ja heti perään 300:tta Superpesiotteluaan pelannut Essi Kylli.

Virkiä iski kahdesti myös toisessa vuorossa Lehtisen pudotettua näpyn etukenttään ja Rautakorpi ehti kotipesään, ennen lukkari Essi Rytteriä. 4-2 lukemat löi Emmi Laine, jonka hidastettu ohitti ykkösvahti Hanna Järven.

Virkiä ehti omalla kolmannellaan vuorolla siirtyä 5-2 johtoon, Ysit onnistuivat vielä luomaan painettaa Virkiä ulkokentälle, mutta kolmostilannetta ei saatu aikaan, vaan jakso päättyi Virkiän 5-2 voittoon.

Toinen jakso alkoi Ysien osalta erinomaisesti, mutta yksi lyönti muutti tilannetta merkittävästi. Lapualta olivat lyöjät jo loppumassa, kun kolmanneksi viimeisenä lyöjänä lyönyt Emmi Laine kiskaisi pallon kolmosrajasta kenttää vierustaneelle parkkipaikalle. Ensin Emma Hudd toi jakson avausjakson ja Laine itse kiersi kunnarin.

Ysit nousi tasoihin omalla vuorollaan, kun ykkös-kolmostilanteessa koppilyönti yllätti toistamiseen koppari Ronkaisen. Hanna Järvi ehti omalla lyönnillään kakkoselle, kun Tiia Saarela ja Muurman toivat Ysit tasoihin.

Ysit jatkoivat hienoa sisäpelaamistaan toisessa vuorossa. Kolmella lyöjällä järjestetystä ajolähdöstä Henriikka Harinen ei vielä onnistunut iskemään johtojuoksua, mutta seuraavana lyömään tullut Muurman jysäytti pallon kakkosjatkeelta maisemaan Rantosen ja Saarelan tuodessa Ysit kahden juoksun karkumatkalle.

Kauaa Ysien ilo ei kuitenkaan kestänyt. Ensin Janette Lepistö toi kotijoukkueen juoksun päähän välilyönnillään ja heti perään Riina Kerola tyhjensi pajatson ajolähdöstä. Pienessä hetkessä Ysien kahden juoksun johto vaihtui kolmen juoksun takaa-ajoksi.

Takaa-ajo ei lopulta onnistunut, vaikka hyvät aihiot sille oli olemassa. Joukkueen pelinjohtaja Sarita Heikkinen on kuitenkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen Etelä-Pohjanmaan reissulla ja etenkin siihen miten joukkue taisteli jopa jaksovoitosta, vaikka kaksi aloituskokoonpanon pelaajaa Tytti Bertling ja Linda Kemppainen olivat ottelusta sivussa.

– Tekeminen on mennyt parempaan päin. Kentällä oleminen ja uskominen omaan tekemiseen on parantunut, vaikka aloituskokoonpanosta puuttui kaksi pelaajaa. Siihen pitää olla tyytyväinen miten joukkue suhtautui tänään pelaamiseen, vaikka vastus oli kova. Tänään pelattiin loppuun asti ja kyllä tästä koko kahden päivän matkasta pitää olla tyytyväinen, kun saatiin tilannetta luotua. Positiivinen fiilis jäi, sillä se on rankkaa pelata kaksi peliä näissä keleissä kovia joukkueita vastaan.