Lapuan Virkiä osoittautui odotetun vahvaksi vastustajaksi. Avausjaksolla kolme vuoroa jopa sillassa olleet lapualaiset nousivat avausjakson viimeisessä vuorossa voittoon ja iski toisen jakson alkuun ottelun ratkaisun. Pisteet Lapualle 0-2 (1-5, 4-9) lukemin.

Ysit osoittivat ensimmäisellä jaksolla, ettei se nöyristellyt yhtään sarjakärkeä. Ysit nappasi johtopaikan Susanna Alavan iskettyä ensimmäisessä vuorossa kakkosjatkeelta pallon Vanhiksen takakentän lipunmyyntipisteelle ja piti tiiviillä ulkopelillään Lapuan vaaralliset kotiuttajat aisoissa.

Aina neljännen vuoron alkuun asti Lapua joutui niin sisällä kuin ulkonakin tekemään todella töitä saadakseen etenijöitä kentälle, mutta kokemuksellaan ja pienellä Ysien avustuksella se nousi kolmannessa vuorossa 1-1 lukemiin ja viimeisessä vuorossa jaksovoittoon Silja Syrjälän, Eveliina Lämsän, Iina Lehtisen ja Eveliina Topparin onnistuessa.

Toinen jakso lässähti täydellisesti, kun Lapua karkasi avausvuorossaan jo 0-8 johtoon. Lämsä oli aiemmin vuoron aikana kotiuttanut ensin Syrjälän ja tuli toisen kerran 0-2 tilanteessa lyömään ajolähtöön. Lämsä iski pallon kakkospuolelta läpi ja tyhjensi pajatson Topparin, Lehtisen, Kaisa Peräahon tuodessa juoksut ja Laine sai itse kiertää kunnarin.

Toisen aloittavalla Ysit vielä iski kolme juoksua, mutta suurta uhkaa siitä ei ollut lapualaisille. Hanriikka Harisen lyönti linjaan karkasi ulkokentältä, joka riitti Elina Väreelle, Hanna Järvi kotiutti Petra Laakkosen ja Noora Pasi Marianne Roihan. Joukkueen neljännen juoksun Roiha sai tuoda harhaheitolla.

Ei tässä selitettävää ole. Meillä oli mahdollisuus katkaista Lapuan niska toisessa tai kolmannessa vuorossa. Se vaatii vähän päätä, älyä ja etenkin palloon osumista. Harvoin hudeilla saa mitään ja olisimme olleet 2-0 johdossa jos olisi osuttu.

Kaveri antoi meille sen mahdollisuuden toisen ja kolmannen tasoittavalla, mutta meistä ei tänään ollut pelin ottajaksi. Myös pelinjohdon pitää katsoa peiliin, kun joukkuetta ei pysty psyykkaamaan, mutta luulisi tyttöjenkin innostuvat mahdollisuudesta napata pisteitä, mietiskeli joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta.