Pesä Ysit nappasivat kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun Lappajärven Veikot kaatui Vanhiksella 1-0 (8-2, 5-5) lukemin. Kolme pistettäkin oli joukkueelle tarjolla, mutta eteläpohjanmaalaiset rynnistivät päätösjakson viimeisellä tasoittavallaan tasoihin.

Lappajärvi näytti heti ottelun alussa, että se tuli Lappeenrantaan taistelemaan pisteistä. Heti avausvuorossa eteläpohjanmaalaiset karkasivat johtoon, kun Jutta Herralan lyönti painui väliin ja Milla Oravasaari toi LaVelle ensimmäisen juoksun.

Ysit nousivat omalla tasoittavallaan kuskin paikalle, kun toista kertaa urallaan Superpesiksessä viisi juoksua yhdessä ottelussa iskeneen Hanna Järven lyönti linjaan riitti Elina Väreelle ja hetkeä myöhemmin Essi Rytterin kakkosrajanäppi riitti Noora Pasille.

Lappajärvi nousi vielä toisessa vuorossa Ella Mäkelän lyönnillä tasoihin, mutta Ysit järjestivät todellisen juoksukarnevaalin tulevilla vuoroillaan. Toisen tasoittavalla Eveliina Rantonen kotiutti Rytterin ja kolmannen tasoittavalla Ysit paukuttivat neljä juoksua Lappajärven ulkokentästä, kun Järvi iski ensin kakkosrajasta niin Marianne Roihan kuin Annika Turtiaisen kotiin ja Sarita Heikkisen lyömän juoksun jälkeen Järvi löi joukkueen seitsemännen juoksun.

Jakson päätöslukemat 8-2 viimeisteli Noora Pasi kotiuttaen uran ensimmäistä Superpesisotteluaan pelanneen Nea Forsellin.

Ilahdutti miten pääsimme ykköstilannetta pelaamaan. Saimme useasti etupesät täyteen palottomasti ja se antaa niin paljon enemmän vaihtoehtoja lyöntiratkaisuille. Vaihtolyöntipelaaminen oli tänään hyvää, sillä saimme 26 kolmostilannetta ottelussa, vaikka emme ole varmasti jalkavoimaisin joukkue tässä sarjassa, mietiskeli joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta ottelun jälkeen

Ysit tuli vahvasti tauolta toisella jaksolle ja ottelu näytti saavanratkaisunsa jo ensimmäisessä vuorossa, kun Heikkinen, Järvi, Rytteri ja Rantonen paukuttivat juoksut naiseen ensimmäisessä vuorossa. Toisin kuitenkin kävi, sillä Lappajärvi sai Piritta Kärnän kotiuksesta hengen päälle ja nousi avausvuorollaan tasoihin. Kärnän lisäksi onnistujia olivat Jutta Herrala, Aleksandra Latvala ja Kiia Korpi.

Jakson käännekohdaksi muodostui Henriikka Harisen hurja pyssy kakkospesän päältä, joka epäonneksi osui pesällä etenemässä ollutta Annika Turtiaista oikeaan pohkeeseen. Lantta jossitteli ottelun jälkeen tuon lyönnin merkitystä pilke silmäkulmassa.

– Jos kaveri antoi räpylästä tänään juoksuja, niin varmistimme, että peli pysyi tasaisena, kun Turtiainen hyppäsi Harisen varman läpilyönnin tielle. Ihan täydellinen lyönti, pallo olisi löytynyt Prisman parkkipaikalta ja 1+3 Hariselle, mutta kun ei niin ei.

Kumpikin joukkue paransi ulkopeliään huomattavasti ja juoksuhanat tyrehtyivät siihen. Emmi Simonen vei Ysit vielä johtoon kolmannen aloittavalla, mutta Lappajärvi ei luovuttanut, vaan haki tasoitusjuoksun vielä omalla tasoittavallaan. Mäkelä iski kohti kakkospesää ja ainoastaan Sarita Heikkisen upea ulkopelisuoritus esti useamman juoksun syntymisen. Lyönti kuitenkin riitti Nea Moilaselle, joka toi jakson päätöslukemat 5-5.

Ysien kausi jatkuu ensi sunnuntaina, kun joukkue matkaa sarjanousija Mynämäen Vesa vieraaksi länsirannikolle. Seuraavan kerran Ysit pelaavat Vanhiksella ensi tiistaina, kun vieraaksi saapuu Lapuan Virkiä.