Pesä Yseillä on virkeä aikuisten harrastepesisryhmä, joka kokoontuu harjoittelemaan säännöllisen epäsäännöllisesti läpi vuoden. Aikuisille on myös ohjattua toimintaa kesällä, naisille LadyPesis ja miehille ÄijäPesis. Alueella pelataan myös erilaisia turnauksia pitkin kesää ja onhan Etelä-Karjalasta käynyt joukkue harrastepesiksen SM-kisoissakin jo muutamana vuotena.

Koronavirus aiheuttaa useilla eri toimialoilla hankaluuksia, eikä pesäpalloharrastuskaan ole siltä suojassa. Aikuisten ohjatut harrastepesisryhmät alkaisivat normaalisti toukokuun alussa, mutta tällä hetkellä tiedossa on se, että aikataulussa ei pystytä aloittamaan.

Lady- ja Äijäpesiksen ryhmiin avataan ilmoittautuminen heti kun tiedetään edes karkealla tasolla milloin harjoittelemaan päästään. Tiedotamme asiasta niin seuran nettisivuilla, kuin sosiaalisen median kanavissamme, eli kannattaa ottaa Pesä Ysit Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa seurantaan, kertoo seuran harrastepesisvastaava Laura Saarainen.

Lady- ja ÄijäPesis on saavuttanut maakunnassamme kovan suosion, sillä se on ryhmänä niitä harvoja paikkoja, joissa pesispelin ääreen kokoontuu tarvittava määrä ihmisiä. Itsekseen ei kuitenkaan tarvitse puuhastella ja vaikka olisit ensikertalainenkin, saat Lady- ja Äijäpesiksessä ohjaajalta aina apua oman tasosi mukaisesti. Ryhmiä tulee vetämään tulevana kesänä varsinainen pesiksen superkonkari, kun Henna Kytösalmi ottaa homman vastuulleen.

Yhtä kautta lukuunottamatta koko uransa Pesä Ysejä Superpesiksessä edustanut Kytösalmi pelasi Lappeenrannassa kaikkiaan 228 runkosarjaottelua, joka oikeuttaa Hanne Parviaisen jälkeen toiseksi suurimpaan pelimäärään Ysien paidassa. Yhteensä 12 kautta ja 250 runkosarjaottelua Superpesiksessä pelannut Kytösalmi odottaa innolla uuden tehtävänsä alkamista.

Odotan aikuisten ryhmän ohjaamista tosi innoissani, koska kokemusta aikuisten harrastetoiminnan vetämisestä ei vielä ole. Toivon tietysti että mahdollisimman moni löytäisi tämän mahtavan lajin pariin, taitotasosta riippumatta, ja tulisi mukaan pilke silmäkulmassa, kertoo Kytösalmi.