Pesä Ysien B-tyttöjen viimeinen alkusarjan peli pelattiin Hyvinkäällä, kun vastaan asettui Hyvinkään Tahkon 2. joukkue. Kunnareiden sävyttämä peli päättyi Ysittärien voittoon puhtaasti 0-2 (1-13, 2-7).

Ensimmäinen jakso oli selkeää Ysien hallintaa ja päättyikin lukemiin 1-13. Ensimmäisen jakson juoksujuhlat aloitti Siiri Pulkkinen puhkaisemalla takakentän ja kiertämällä kunniaa, jonka tuloksena 1+2. Seuraavaksi kunniaa kiersi Henriina Talvensaari ja kun tuplajuoksua kolmoselle odottelemaan jäänyt Pulkkinen juoksi kotipesään Ysit siirtyivätkin jo 0-4 johtoon. Ensimmäisen jakson kolmannen kunnarin löi Fanny Pasonen.

Henriikka Hämäläinen löi vielä tilanteeksi 0-10 ja Henriina Talvensaari onnistui jälleen, jonka seurauksena taululla oli tylyt 0-11 lukemat. Ensimmäisen jakson viimeisen kunnarin kiersi Venla Rantamäki 1+0. Jakson viimeisteli Nea Tarjavuori lukemiin 0-13. Kotijoukkue tuli neljännen lopettavalle tilanteeseen 1-13, mutta Ysien puhdas ulkopeli piti ja päätti jakson näihin lukemiin.

Toisella jaksolla ei nähty yhtä railakasta juoksujuhlaa, mutta siitä huolimatta Ysien peli oli tutun varmaa. Juoksutilin aukaisi ensimmäisen lopettavalla Nea Tarjavuori lyömällä kotiin Venla Rantamäen, ja tilanteeksi 0-1. Hyvinkää tasoitti toisella vuorolla pelin 1-1 Kiia Porolan läpilyönnillä, mutta kunniaa ei kuitenkaan kierretty Fanny Pasosen upean suorituksen takia, jonka seurauksena Porola paloi kolmospesälle. Ysit menivät toisella vuoroparilla johtoon 1-2 Iina Myyrän lyönnillä, jonka jälkeen Lotta Anttonen löi komeasti Saana Summasen kotiin ja tilanteeksi 1-3.

Toteutettiin ennakkoon sovittuja asioita ja pelattiin omalla hyvällä tasolla läpi pelin, kertoi pelinjohtaja Anu Rämö.

Hyvinkää yritti kiriä vielä kiinni Peppi Hyvösen tyhjän kentän kunnarilla, mutta kolmannessa vuorossa Ysit menivät selkeään johtoasemaan Nea Tarjavuoren kunnarilla, jolloin taululla näkyi lukemat 2-6. Saana Summanen kaunisteli vielä lukemia lyömällä Nea Tarjavuoren kotiin. Hyvinkää yritti vielä tehdä loppukiriä viimeisellä vuorollaan, mutta Ysien ulkokenttä ei horjunut ja näin loppulukemiksi kirjattiin 2-7, joten koko ottelu päättyi Ysien voittoon 0-2.