Yli 1100 katsojaa todisti Vanhalla kentällä keskiviikkona Ysien sisäpelijuhlaa. Kirittäret Talent kaatui jaksoin 2-0 (9-3, 10-1).

Yleisömäärän pohjana olivat lappeenrantalaiset koululaiset, jotka täyttivät katsomot upealla tavalla kannustaen innokkaasti ottelun alusta lähtien. Se herätti ihastelua ottelun jälkeen niin pelaajissa kuin valmentajissa.

– Kun juostiin kentälle, niin tuntui niin siistiltä ja mekkalaa oli koko pelin. Painotettiin paljon sitä, että on erityinen pelipäivä ja pitää olla latautunut. Ollaan kasista lähtien oltu porukalla yhdessä. Katsomo piti huolen tänään, että oli kivaa, Ysien ykköspalkittu Piitu Saarinen sanaili lehdistötilaisuudessa.

Ottelu alkoi poikkeuksellisesti klo 12 ja siitä johtuen Ysit kokoontui aamulla satamaan yhteiselle jumpalle ja aamupalalle. Otteluun valmistautuminen oli siinä mielessä poikkeuksellinen.

Joukkueiden välinen tasoero tällä kertaa tuli selväksi nopeasti. Toisen tasoittavalle siirryttiin vielä lukemissa 1-1, mutta sitten Ysit iski kolme juoksua tauluun ja kolmannen tasoittavalla vielä viisi lisää. Tilanteessa 9-1 neljäs vuoropari oli muodollisuus. Kirittäret helpotti urakkaa antamalla ulkopelivirheillä muutaman juoksun, mutta Ysit myös löi laadukkaasti. Koko ottelun kolmostilanteet 29-8 eivät jätä paljon jossiteltavaa.

Usein pesäpallossa käy niin, että vahvan avausjakson jälkeen koittavat vaikeudet. Ysit ei siihen ansaan kävellyt, vaan otti heti toisen jakson alussa luulot pois. Ensimmäisen aloittavalla 4-0 johto ja Erika Sauvalan kunnarilla kolmannen aloittavalla viimeinen sinetti ottelulle. Siinä kohtaa tilanne oli 6-1.

Katso kunnari Ysien Youtube-kanavalta.

Joukkue onnistui sisäpelissä poikkeuksellisen laajasti. Jokainen pelaaja kirjautti vähintään yhden lyödyn tai tuodun. Kovimmat tilastorivit kirjauttivat Saarinen (4/3), Sauvala (1+1/4) ja lyöjäjokeri Mette Leskinen (5/0). Erityisesti Leskisen onnistumiset ilahduttivat, sillä kohtuullisen hyvästä lyötyjen juoksujen määrästä huolimatta alkukaudella keskiosumat ovat kiertäneet ja kotiutusprosentit jääneet odotuksia alhaisemmiksi.

Yksi iloisimmista oli varmasti etenijäjokeri Lotta Anttonen, joka on toipunut jalkavammasta pitkään. Hän palasi Kirittäriä vastaan kokoonpanoon pelaten kauden ensimmäisen pelinsä ja toi heti kaksi juoksua.

Ottelun lehdistötilaisuus (Youtube)

Ottelun tilastot (Pesistulokset.fi)

Kuvia ottelusta (Facebook)

Otteluraportin tarjoaa K-Market Ratakatu.