Ysit kohtaavat toistamiseen Porin Pesäkarhut lyhyen ajan sisään. Viime viikonloppuna pelatussa ensimmäisessä kohtaamisessa Pesäkarhut nappasi 2-0 kotivoiton, mutta Ysit onnistuivat laittamaan yhden mestarisuosikeista ahtaalle ottelun ensimmäisellä jaksolla.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen viime perjantaina oli hienoa katsottavaa ensimmäisen jakson osalta. Kumpikin joukkue pelasi tiivistä ulkopeliä, eikä juoksuilla mässäilty. Pieneen räpylävirheeseen ratkennut jakso antoi kuitenkin Ysien osalta viitteitä siitä, että joukkueen ulkopelaaminen on mennyt parempaan suuntaan. Parannettavaa kuitenkin ulkopelaamisesta vielä löytyy, sillä kahdessa edellisessä ottelussa Ysien ulkokenttä on on pidetty tiiviinä vain yhden jakson ajan.

Vastustaja

Porin Pesäkarhut saapuu Lappeenrantaan ilman tappioita. Se on sarjan jaetulla piikkipaikalla Jyväskylän Kirittärien kanssa tasapistein. Kummallisesti kumpikin joukkue on tehnyt myös yhtä monta juoksua ja päästänyt yhtä paljon juoksuja, joten Kirittäret pitää sarjan ykköspaikkaa nimissään aakkosjärjestyksen perusteella.

Kaikki ottelunsa tällä kaudella voittanut Pesäkarhut on kellistänyt matkan varrella Ysien lisäksi myös viisi muuta joukkuetta. Avauskierroksella Pesäkarhut kaatoi Mynämäen Vesan 2-0 ja samoin lukemin kaatui Lapuan Virkiä ja Roihuttaret. Reilu viikko sitten tamperelainen Manse PP aiheutti porilaisille ainoan pistemenetyksen, kun Pesäkarhut nappasi voiton Supervuoroparissa. Eilen Joensuussa Pesäkarhut vieraili Joensuun Mailan vieraana ja haki Kerubi-stadionilta puhtaan 0-2 (1-9, 3-6) vierasvoiton.

Eilen neljä juoksua Joensuussa iskenyt Pesäkarhujen Susanna Puisto on noussut Superpesiksen lyöjätilaston ykköseksi ohi Kirittärien Emma Körkön. Puisto on iskenyt kuudessa pelaamassaan ottelussa peräti 21 juoksua. Sarjan kolmospaikkaa pitää tällä hetkellä hallussaan puolestaan porilaisten Emilia Linna.

Etenijätilastossa puolestaan Pesäkarhujen Emilia Itävalo jakaa sarjan ykköspaikan kolmen muun pelaajan kanssa 13 tuodulla juoksulla. Nuo kolme pelaajaa ovat Kirittärien Körkkö sekä Seinäjoen Maila-Jussien kaksikko Silja Syrjälä ja Maiju Mäntylä.

Kärkilyöntitilastossa Linna ja Itävalo ovat vallanneet sijat kolme ja neljä. Linna on kerännyt pelaamissaan otteluissa 35 ja Itävalo puolestaan 32 kärkilyöntiä.

Historia

Historiaa ei viime viikonlopun Porin vierailulla tehty. Pesäkarhut voitti keskinäisen kohtaamisen 24:nnen kerran peräkkäin, eikä 12 vuotta täyttänyt putki mennyt poikki.