Viime kaudella naisten Superpesiksessä pelaavan Pesä Ysien kakkospelinjohtajana toiminut Jari Komulainen on joukkueen tulevan kauden pelinjohtaja. Viime kauden joukkueesta myös kokenut Sarita Heikkinen jatkaa pelaajauraansa uudessa roolissa.

20:nnen kautensa naisten Superpesiksessä tulevana kesänä aloittava Pesä Ysit on nimittänyt pääsarjahistoriansa 12:nneksi pelinjohtajakseen viime kaudella kakkospelinjohtajana toimineen Jari Komulaisen. Sotkamolaisen pesäpallokoulun kasvatti on solminut 1+1 -vuotisen sopimuksen seuran kanssa.

Useamman vuoden Lappeenrannassa asunut 28-vuotias Komulainen pelasi pelaajaurallaan 13 ottelua Superpesiksessä Imatran Pallo-Veikkojen ja Joensuun Mailan riveissä. Kakkospelinjohtajana Komulainen puolestaan voitti Joensuun Mailassa miesten superpesiksessä pronssia vuonna 2016.

Menneellä kaudella ensimmäistä kauttaan naisten Superpesiksessä kakkospelinjohtajana toiminut Komulainen on omien sanojensa mukaan valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan viimekautisten kokemusten ja joukkueen sisältä saadun palautteen perusteella.

Tuntui, että on oikea aika ottaa askel eteenpäin omalla pelinjohtouralla. Pesä Ysit oli siihen järkevä ratkaisu. Viime vuoden joukkueen sisältä saama palaute vahvisti jatkoa Yseissä ja minulla on vahva tunne, että myös seura luottaa valmennustaitoihini ja saan työrauhan tekemiseeni. Pesisfilosofiani on yhdistelmä kainuulaista sekä karjalaista pesäpalloa ja syksy on hyvä aika käyttää ajatustyötä millä keinoin lähdetään kehittämään omaa valmentamista sekä yksilöitä. Joukkueen tavoitteet muokkautuvat ajan myötä kohdilleen.

Komulainen saa valmennusavukseen pelaajauraansa jatkavan Sarita Heikkisen, joka tulee toimimaan joukkueen pelaaja-valmentajana. 16 kautta ja 354 runkosarjaottelua urallaan pelannut Heikkinen tulee Komulaisen mukaan olemaan korvaamaton apu valmistautuessa tulevaan kauteen.

Sarita tulee olemaan suuri apu joukkueelle pelillisen avun lisäksi myös pelikenttien ulkopuolella. Arvostan kovasti hänen pelaajauraansa ja olisi suuri virhe nuorelle pelinjohtajalle, mikäli en hyödyntäisi hänen kokemustaan niin harjoituskauden suunnittelussa kuin kesällä peleihin valmistautuessa. Minulle sarja ja pelaajat ovat vielä osin tuntemattomia niin kokeneesta pelaajasta on iso hyöty mietittäessä sisäpelitaktiikkaa ja ulkopelikuvioita.

Vielä tässä vaiheessa Pesä Yseillä on Komulaisen sopimuksen lisäksi kuusi pelaajasopimusta tulevalle kesälle. Tulivat tulevan kauden pelaajat mistä suunnasta tahansa Lappeenrantaan on Komulaiselle kaikkein tärkeintä, että pelaajat tuntevat olonsa tervetulleiksi joukkueeseen.

Joukkue varmasti uudistuu, kun pitkäaikaisia Ysejä lopettaa tai siirtyy muualle pelaamaan. Taustaryhmä tekee parhaillaan töitä ensi kauden joukkueen suhteen ja uskon, että saamme nuoren ja kilpailukykyisen joukkueen ensi kesäksi. Minulle on tärkeää, että pelaajat tuntevat olevansa tervetulleita joukkueeseen ja joukkueen sisällä toimii avoin keskustelukulttuuri.

Heikkinen jatkaa uraansa Yseissä

Viime helmikuussa Pesä Ysien riveihin liittyneen Sarita Heikkisen pitkä pelaajaura jatkuu myös tulevana kautena. Heikkinen on solminut myös 1+1 -vuotisen jatkosopimuksen seuran kanssa ja tulee toimimaan joukkueen pelaaja-valmentajana.

Viidesti (2007, 2009, 2013, 2016 ja 2017) Itä-Länsi -arvo-ottelussa pelanut Heikkinen iski viime kaudella runkosarjassa tehot 1+12=13 tuoden kymmenen juoksua. Kesällä 33 vuotta täyttäneelle Heikkiselle ei valmentajan paikka ole täysin uusi, sillä hän toimi viuhkan varressa muun muassa Imatralla pelatussa B-tyttöjen Itä-Lännessä vuonna 2017.

Innokkaalla ja odottavalla fiiliksellä tässä odotellaan tulevaa harjoituskautta sekä pelaajan että valmentajan näkökulmasta. Jonkun verran ollaan ehditty jo Jarin kanssa ajatuksia vaihtamaan tulevasta ja ajattelemme samansuuntaisesti asioista hänen kanssaan, joten odotan yhteistyön sujuvan hyvin. Vielä, kun saadaan loput joukkueesta kasaan, niin nähdään minkälaisen ryhmän kanssa aletaan muodostamaan vuoden 2020 Pesä Ysejä. Toivon, että voin omalla panoksellani olla auttamassa nuoria pelaajia eteenpäin omilla urillaan.

Komulaisen ja Heikkisen sopimusten myötä Pesä Yseillä on pelinjohtajan lisäksi kuusi pelaajasopimusta tulevaksi kesäksi. Optiovuodet suluissa.

Henriikka Harinen, 2020
Sarita Heikkinen, 2020 (2021)
Eveliina Kainlauri, 2020 (2021)
Petra Laakkonen 2020 (2021)
Eveliina Rantonen 2020 (2021)
Elina Väre, 2020 (2022)

Pelinjohto ja valmennus

Jari Komulainen, 2020 (2021)
Sarita Heikkinen, 2020 (2021)