Edessä on kolmen ottelun viikko ja matkustaminen tulee tällä viikolla Yseille tutuksi. Joukkue matkaa huomenna Poriin, jossa se kohtaa viime torstaina kauden ensimmäisen tappionsa kärsineen Porin Pesäkarhut. Perjantaina ja lauantaina Ysit kohtaavat Jyväskylän Kirittäret, ensin vieraissa ja lauantaina Vanhiksella.

Ysit pelasivat viime viikolla yhden ottelun. Vanhikselle vieraaksi viime keskiviikkona tullut tamperelainen Manse PP oli tyly ja nappasi suoran 0-2 vierasvoiton. Tappiosta huolimatta päätä ei ollut pelinjohtaja Lantan mukaan syytä laittaa pensaaseen, vaikka juoksuitta jääminen kummallakin jaksolla saikin pelinjohtajan mietteliääksi.

Vastustaja

Porin Pesäkarhut menetti talven aikana riveistään vain kaksi pelaajaa, kun Sini Mäkelä vaihtoi karhupaidan Manse PP:n peliasuun ja Venla Rapila päätti pelaajauransa. Tilalle seuran hankki Roosa Törmäsen Oulun Lipottarista sekä kaksi viimeistä kautta Pesä Ysejä edustaneen Noora Matikan.

Tällä kaudella Pesäkarhut ehtivät voittaa kuusi ensimmäistä otteluaan, kunnes Lapuan Virkiä nipisti porilaisilta kaksi pistettä viime torstaina Lapualla. Aina supervuoroon asti menneen otteluun Lapua voitti lopulta 2-1 (2-5, 6-5, 3-0). Voittoputkensa aikana Pesäkarhut kaatoivat Seinäjoen Maila-Jussit, Hyvinkään Tahkon, Manse PP:n, sarjanousija Mynämäen Vesan, Lappajärven Veikot ja Rauman Feran puhtaasti 2-0.

Pesäkarhuilla on koko sarjan ykköspaikka niin lyöjä-, etenijä-, kuin kärkilyöntitilastossakin. Lyöjätilastoa johtaa Susanna Puisto, joka on pelaamissaan seitsemässä ottelussa iskenyt peräti 24 juoksua. Etenijätilastossa koko sarjan kärkipaikkaa pitää Milla Lindström, joka on seitsemäss ottelussa tuonut 18 juoksua. Kärkilyöntitilaston ykköspaikkaa puolestaan pitää Emilia Itävalo, joka seitsemässä ottelussa on kerännyt 42 kärkilyöntiä.

Historiaa eli menneisyyttä

Porin Pesäkarhut ovat olleet todella vahva Ysejä vastaan sillä historiankirjoista voidaan todeta Porin voittaneen viimeiset 19 keskinäistä kohtaamista. Edellisen kerran Ysit kaatoivat Porin 14. kesäkuuta 2009, kun Tiina Tolonen iski ensimmäisellä jaksolla kolme juoksua Porin ulkokentästä neljännen tasoittavalla ja toinen jakso päättyi tasalukemiin 1-1. Kaikkaan joukkueet ovat kohdanneet Superpesiksessä 34 kertaa ja Ysit ovat voittaneet ottelun viidesti.

Edellinen ja Pesä Ysien superpesishistorian ainoa vierasvoitto Porista tuli 10. heinäkuuta 2005, kun Jonna Mäkelä kotiutti Sonja Koskisen toisen jakson neljännen tasoittavalla.