Kolmen ottelun viikko päättyy Ysien osalta lauantaina, kun Vanhikselle saapuu vieraita Porista. Pesäkarhut ovat olleet Yseille todella kova kanto kaskessa jo useiden vuosien ajan.

Ysit ovat tällä viikolla pelanneet jo kaksi ottelua. Keskiviikkona Seinäjoen Maila-Jussit vierailivat Vanihiksella ja hakivat 0-1 vierasvoiton ja torstaina Jyväskylässä Kirittäret olivat parempia 2-0 (5-0, 7-1) lukemin. Keskiviikkona voiton nappaaminen Seinäjoesta oli täysin omissa räpylöissä ja mailoissa, mutta Jyväskylässä sitä pientäkään mahdollisuutta ei annettu.

Vastustaja

Porin Pesäkarhut on sarjataulukossa tällä hetkellä kolmannella sijalla. Se sai sarjan puolimatkan krouviin viime tiistaina kotikentällään, kun Kempele vieraili Satakunnassa. Pori ei pohjois-pohjanmaalaisille antanut pistettäkään, vaan vei ottelun suoraan 2-0 (4-1, 4-1). Juhannustauko ei muuttanut voimasuhteita joukkueiden välillä, sillä ennen juhannustaukoa Pori haki pisteet Kempeleeltä suoraan 0-2 (4-7, 3-4).

Pori on viidestä viimeistä ottelustaan napannut neljä voittoa ja ainoa tappion sille on aiheuttanut Jyväskylän Kirttäret, joka haki Porista 0-1 vierasvoiton. Kempeleen kahden voiton lisäksi Pori on kesäkuussa kertaalleen kaatanut Rauman Feran ja Pesä Ysit.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen tällä kaudella oli Porin heiniä. Tuolloin Pori karkasi avausjakson toisessa vuorossa jo 5-0 johtoon ja vei jakson 5-2. Toisella jaksolla se jätti Ysit ilman juoksuja vieden jakson 6-0.

Tilastopuolella joukkueen lyöntitilaston ykkönen on Susanna Puisto, joka on kauden puoliväliin mennessä lyönyt 36 juoksua. Puisto löytyy koko sarjan lyöjätilaston kolmannelta paikalta. Porilta löytyy lyöjätilaston kymmenen perhaan joukosta myös toinenkin pelaaja, kun Emilia Linna pitää hallussaan yhdeksättä sijaa 22:lla (1+21) lyödyllä juoksulla.

Etenijätilastossa puolestaan Porin ykkönen on Milla Lindström, joka on 12:ssa ottelussa tuonut 27 juoksua. Myös etenijätilastossa Porilla on kaksi nimeä TOP-10:ssä, sillä Henna Juka pitää viidettä paikkaa nimissään 22:lla tuodulla.

Kärkilyöntitilastossa Porin ykkönen on Emilia Itävalo, joka on kerännyt pelaamissaan otteluissa kaikkiaan 63 kärkilyöntiä.

Historia

Kuten ingressissä asiasta jo mainittiinkin, niin Pesäkarhut ovat olleet todella paha pala Yseille. Pori on voittanut 20 edellistä kohtaamista ja viimeinen Ysien voitto Porista on yli kymmenen vuoden takaa. 14.06.2009 Ysit kaatoivat Porin kotonaan 1-0. Sarjapisteetkin ovat tuona aikana menneet Porille 57-0.