Sarjatilanteen kannalta täysin merkityksettömässä ottelussa Jyväskylän Kirittäret haki täydet sarjapisteet Vanhikselta (0-2 (0-6, 1-5) lukemin.

Ysit saivat hyvän lähdön ottelulle, mutta kahdesta kolmostilanteesta huolimatta juoksua ei saatu aikaan avausvuorossa. Kirittäret sen sijan iskivät ensimmäisessä vuorossa kertaalleen, kun Venla Karttunen pamautti kakkosrajasta ja Ella Korpela toi juoksun.

Kun Ysien sisäpelaaminen takelteli läpi jakson, niin kolmannessa vuorossa Kirittäret ratkaisivat jakson itselleen. Ysien lahjoitettua harhalla toisen juoksun, iskivät jyväskyläläiset perään viisi juoksua. Kolmannen vuoron aikana Kirittäret saivat tilanteensa Ysien heitettyä palloa harhaan niin kotiutus- kuin vaihtotilanteissakin.

Neljännessä vuorossa Ysit saivat vielä tilaisuuden rikkoa kuparisen, kun Kirittärien ulkokenttä lahjoitti takatilanteen. Viimeisenä lyöjänä paikalle astellut Henriikka Harinen ei kuitenkaan onnistunut avausjuoksua lyömään.

Ysit tekivät pieniä muutoksia lyöntijärjestykseensä toiselle jaksolle ja sai heti jakson alkuun takatilanteen jyväskyläläisten harhaheitolla, mutta superpesisdebyyttiään tehneen Aino Kuittisen viimeinen lyönti napsahti etulautaan.

Ottelun ratkaisun hetket nähtiin toisen vuoron aloittavalla, kun Kirittäret karkasivat Siri Eskolan lyönnillä 0-2 johtoon. Tuon jälkeen jyväskyläläiset sai hengen päälle ja kahden palon tilanteessa ensin Kirittärert teki kolmannen juoksun harhahaitolla ja perään Mari Mantsisen lyönnillä tilanteeksi jo 0-4.

Vierasjoukkueen arsenaali on sellainen, että niistä paikoista joita saa pitää tehdä palo. Tänään meistä ei sisälläkään siihen ollut, kun tussaroimme tilanteita kopeiksi, mietti joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta.

Ysit saivat rikottua kuparisensa omalla tasoittavallaan Harisen toimesta, mutta viimeisen niitin ottelulle iski Kirittärien ykköspalkittu Emma Körkkö, joka kotiutti neljännessä vuorossa Marjukka Urpelaisen.

Vaikka Ysien kausi päättyi yhdeksänteen sijaan halusi joukkueen kapteeni Marianne Roiha mielummin katsoa asiaa positiiviselta kantilta kuin negatiiviselta.

Vähän on tyhjä olo. Kyllähän tämä meidän tarina on aika hieno, kun ajattelee mistä syksyllä lähdimme liikkeelle. Kaikki sai tehdä, onnistua ja epäonnistua sekä ennen kaikkea pelata. Kaikesta huolimatta tästä kaudesta jäi ihan hyvä maku, kertoi Roiha.