Keskiviikkona Porista 2-0 tappio niskassaan kotimatkalle lähteneet Pesä Ysit kohtaavat perjantaina ja lauantaina Jyväskylän Kirittäret. Perjantaiksi Ysit matkaavat Jyväskylään ja reilut 20 tuntia ottelun päättymisestä joukkueet kohtaavat uudestaan Lappeenrannassa.

Ysit siis vierailivat keskiviikkona Porissa, josta tuomisina oli pisteiden sijaan kokemus pitkästä bussimatkasta. Positiivisena puolena on toki mainittava, että Petra Laakkonen onnistui Superpesisdebyytissään 100%:lla teholla kärkilyönneissä sekä se, että joukkueen ulkopelaaminen on pysyi samalla hyvällä tasolla.

Pystyimme pelaamaan kolme nollavuoroa Porin jalkavoimaista joukkuetta vastaan ja sisällä laadukkaita vaihtoja kovilla lyönneillä, jotka varmasti käy myös Kirittärien kenttään, mietti pelinjohtaja Ville Lantta keskiviikkoisen ottelun jälkeen.

VASTUSTAJA

Kirittäret pelaavat tällä kaudella lähes samalla joukkueella kuin viime kaudellakin. Maisemaa vaihtoi ainoastaan Jessi Vatanen, joka siirtyi Hyvinkään Tahkon riveihin talven aikana. Jyväskylän suuntaan liikkui puolestaan Oulun Lipottarista Siri Eskola.

Kirittäret löytyvät ennen viikonlopun kahta kierrosta sarjataulukon kolmannelta sijalta. Viime keskiviikkona joukkue vieraili Seinäjoella ja haki Maila-Jusseista 0-2 vierasvoiton. Lipottarista siirtynyt Eskola iski keskiviikon ottelussa Kirittärille peräti viisi joukkueen 11:stä juoksusta.

Joukkueen tilastokärki lyödyissä juoksuissa on Eskola, joka on kuudessa ottelussa lyönyt 15 juoksua. Koko sarjan mittapuulla Eskola löytyy tilastoista viidenneltä sijalta.

Kirittärien kärkietenijä on tällä kaudella ollut Virpi Hukka, joka pitää koko sarjan kakkospaikkaa hallussaan 17:llä tuodulla juoksulla. Tämä siitäkin huolimatta, että Hukka oli loukkaantumisen vuoksi sivussa joukkueen kolmesta edellisestä ottelusta ja palasi kokoonpanoon keskiviikon otteluun Seinäjokea vastaan.

Kirittärien kärkilyöntitilastoa johtaa Emma Körkkö, joka on seitsemässä ottelussa kerännyt yhteensä 40 kärkilyöntiä. Koko sarjan kärkilyöntitilastossa Körkkö löytyy toiselta sijalta Pesäkarhujen Emilia Itävalon perästä.

HISTORIA

Ysit ovat kohdanneet Kirittäret Superpesiksessä 39 kertaa runkosarjassa ja kahdeksan kertaa Ysit ovat onnistuneet kukistamaan jyväskyläläiset. Viime kaudella Ysit nappasivat ensimmäisen voittonsa yli viiteen vuoteen, kun Kirittäret kaatui Vanhiksella heinäkuun alussa 1-0 (4-4, 3-2). Kaikkiaan Ysit ovat napanneet pisteitä 13:sta keskinäisestä ottelusta.

Perjantaina ottelu alkaa Jyväskylässä klo 18 ja sitä voi seurata Ruutu+ -palvelun fanikameralähetykssä. Lauantaina ottelu Vanhalla Kentällä alkaa kello 16.