Jyväskylän Kirittäret eivät jättäneet Yseille hirveästi mahdollisuuksia illan ottelussa. Jyväskyläläisille pisteet 2-0 (7-2, 20-2) lukemin.

Ysit lähtivät ottelun alkuun hyökäten ahneasti Kirittärien ulkokenttää vastaan ja saikin luotua ensimmäiseen vuoroon kolme ajolähtöä. Niin Emmi Simosen, Henriikka Harisen kuin Hanna Järvenkin kotiutusyritykset päättyivät kuitenkin jyväskyläläisten ulkopelaajien räpylöihin.

Kunnia ottelun avausjuoksusta meni toisessa vuorossa jyväskyläläisille, kun Emma Körkkö iski Eeva Mäki-Maukolan kotiin. Ysit iskivät Elina Väreen toimesta toisen tasoittavalla, kun Väreen kopinnosto yllätti koppari Ella Korpelan täydellisesti ja Väre pääsi juoksemaan jo kauden kolmannen kunnarinsa. Avausjuoksun sai tuoda Fanni Kanerva.

Tuohon kunnariin Ysien suurimmat ilonaiheet ensimmäisellä jaksolla sitten jäivätkin. Kokemuksella ja taidolla Kirittäret hivuttautui seuraavassa vuorossa tasoihin ja karkasi 5-2 johtoon. Kun Ysien sisäpeli hieman tökki, niin Kirittäret iski viimeisen niitin jaksovoitolleen kolmannessa vuorossa Emma Körkön iskiessä Camilla Kirsilän ja Siri Eskolan onnistuessa kotiuttamaan Virpi Hukan. Jakso jyväskyläläisille 7-2 lukemin.

Alku oli ihan hyvää pesäpalloa meiltä, mutta sitten ote lipsui ja toinen jakso meni puolustamiseksi. Huomenna pitää pitää sama hyvä peli ja ilme, jolla lähdimme tänään liikenteeseen, mietti joukkueen ykköspalkittu Elina Väre.

Kirittäret aloitti toisen jakson sisältä ja iski ottelun ratkaisun heti alkuun. Ensin Hukka iski tyylikkäällä väliyönnillä Ella Korpelan ja perään tulleesta ajolähdöstä Eskola tyhjensi pajatson siirtäen Kirittäret jo 5-0 johtoon.

Kun seuraavassa vuorossa Hukka iski etutilanteessa pallon maisemaan, Kirsilän kotiuttaessa Hukan ja Eskolan onnistuessa Kirsilän lyömisessä kotiin johti Kirittäret toisen vuoron aloittavalla jo 11-0.

Tulimme pelin alussa hyvin mukaan ja pääsimme pienellä tuurilla johtoonkin. Sen jälkeen pieni herpaantuminen, siimaa kaverille ja koko rulla karkasi samantien. Ero meidän etukentän ja lukkarin fyysisessä voimassa kotijoukkueen jalkavoimaa vastaan oli niin paljon heikompi, että esimerkiksi palottomassa tai yhden palon takatilanteessa, sitä on vaikea puolustaa, mietti joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta.

Vaikka lukemat tulostaululla olivatkin rumat ei Ysien taistelutahto suuremmin hiipunut. Toisen tasoittavalla ensin Henriikka Harinen iski kakkospuolelta Susanna Alavan kotiin ja hetken päästä lyömään tullut Petra Laakkonen laittoi pallon Kirittärien koppareiden Hukan ja Eskolan välistä kauas Hippoksen alueen päähän saakka ja juoksi uransa ensimmäisen Superpesiskunnarin. Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen kehui Laakkosen lyöntiä ottelun jälkeen.

Laakkosen kunnarista sanoisin, että oli hieno lyönti, jolla hän pääsi meidät yllättämään. Virpi Hukka on varmasti sarjan koppareista yksi parhaiten taaksepäin pelaavia pelaajia ellei paras ja Laakkonen pääsi hänet yllättämään, kehui Viljanen toista Superpesisotteluaan pelannutta kunnarinlyöjää.

Kirittäret nautiskeli vielä omilla vuoroillaan iskemällä yhdeksän juoksua kahdessa viimeisessä vuorossa Ysien ulkokentästä vieden jakson peräti 20-2. Suurimpina Ysien kurittajina toimivat Siri Eskola (1+7), Virpi Hukka (1+4) ja Ella Korpela (1+0).

20 juoksua on suurin juoksumäärä, joka on Ysejä vastaan tehty yhdellä jaksolla joukkueen Superpesishistoriassa. Aiemmin tuo ennätys oli 19 juoksua, jonka teki Jyväskylässä myös Kirittäret 25. toukokuuta 1995.

Siinä mielessä voi olla ylpeä, että 16 takatilannetta ja 37 kärkilyöntiä Kirittäriä vastaan on varmaan Pesä Ysien ennätyksiä Kirittäriä vastaan. Pilkahduksia hyvästä oli, mutta tasoero oli tänään selkeä ja oikea joukkue voitti tänään, päätti Lantta.

Ennätys 37 kärkilyöntiä ei aivan ole, sillä Pesä Ysit keräsivät 50 kärkilyöntiä Kirittäriä vastaan 2-1 tappioon päättynessä vierasottelussa 26. heinäkuuta 2007.

Joukkueet kohtaavat huomenna Vanhalla kentällä ja ottelu alkaa kello 16.00.