Lauantaina Kempeleessä vierailleet Pesä Ysit suuntaavat jälleen Pohjanmaalle, kun ennen tiistain kierrosta sarjaykkösenä oleva Lapuan Virkiä emännöi heitä.

Kempeleessä lauantaina paikallinen Kiri nappasi Yseistä 2-1 voiton supervuoron jälkeen. Avausjakso päättyi Yseille 4-3 Marianne Roihan onnistuessa kotiuttamaan Noora Pasin. Toisella jaksolla Kempele tiivisti ulkopelaamistaan samalla kun Ysien sisäpelaaminen ei ollut parasta mahdollista ja vei jakson 3-1 lukemin. Supervuoron Kempele vei nimiinsä 1-0.

Vastustaja

Lapuan Virkiä on pitänyt piikkipaikkaa hallussaan lähes koko runkosarjan. Se ehti pelata kauden alusta katsoen 16 ottelua ilman tappiota, kunnes Porin Pesäkarhut kukisti sen heinäkuun puolivälissä kotikentällään 1-0. Kauden toinen tappio tuli sille viime perjantaina, kun Seinäjoen Maila-Jussit yllätti lapualaiset kotikentällään 1-0.

Viidestä viimeisestä ottelustaan Virkiä on voittanut siis kolme. Voitot ovat tulleet Hyvinkään Tahkoa, Manse PP:tä ja viimeisimpänä Rauman Feraa vastaan viime sunnuntaina.

Neljä edellistä lyöjäkuningattaruutta voittanut Janette Lepistö hallitsee joukkueen lyöjä- ja kärkilyöntitilastoa. Viidettä peräkkäistä lyöjäkuningattaren titteliä jahtaava Lepistö on 20:een otteluun iskenyt tehot 5+68=73. Lepistö johtaa lyöjätilastoa 12:n juoksun erolla toisena tulevaan Porin Pesäkarhujen Susanna Puistoon.

Kärkilyöntilastossa Lepistö joukkueensa ykkönen 109:llä kärkilyönnillä vain yhden kärkilyönnin Ysien Marianne Roihaa perässä. Virkiästä Lepistön vanavedessä on Emmi Viitala, joka on kerännyt 20:ssa ottelussa 104 kärkilyöntiä.

Virkiän etenijätilaston ykkönen on Kaisaleena Rautakorpi, joka on tuonut 20:ssa ottelussa 36 juoksua. Koko sarjassa Rautakorpi löytyy viidenneltä sijalta ja kymmenen parhaan joukosta löytyy myös Lapuan Essi Kylli, joka on tuonut 30 juoksua.

Historia

Joukkueiden tämän kauden viimeinen kohtaaminen runkosarjassa on kaikkiaan 38. Superpesiksessä. Lapua on tähänastisista otteluista voittanut 30 ja Ysit seitsemän. Lapua on voittanut kuusi edellistä joukkueiden kohtaamista, sillä Ysien edellinen voitto on toukokuulta 2016. Vierasvoiton hakeminen Lapualta ei ole ollut helppoa, sillä edellisen kerran tuossa Ysit ovat onnistuneet elokuussa 2009, jolloin Pohjanmaalta tuotiin Lappeenrantaan kaksi pistettä 1-2 voitolla.