Pesä Ysien kausi 2019 tulee päätökseen keskiviikkona, kun Vanhikselle saapuu vieraaksi Jyväskylän Kirittäret. Kumpikin joukkue pelaa ottelussa vain kunniasta, sillä Ysit tulevat olemaan sarjataulukon yhdeksäs ja Kirittäret puolestaan kolmas.

Ysit vierailivat sunnuntaina Raumalla ja jäi ilman juoksuja ottelussa. Kun aiemmin sunnuntaina Kempeleen Kiri nipisti Hyvinkään Tahkolta toisen jakson oli Ysien pudotuspelihaaveet käytännössä romutettu ennen kuin alkulämmittely oli saatu käyntiin. Rauman Fera nappasi lopulta ottelusta 2-0 (2-0, 2-0) voiton.

Vastustaja

Kirittäret lähtee tuleviin pudotuspeleihin sarjataulukon kolmannelta sijalta ja kohtaa puolivälierissä Hyvinkään Tahkon. Tämäkin varmistui sunnuntaina, kun Kirittäret koki 1-0 tappion sarjan toiseksi sijoittuvalle Lapuan Virkiälle.

Kirittäret on viidestä edellisestä ottelusta kärsinyt kaksi tappiota ja ne ovat tulleet nimenomaan Lapuaa vastaan. Niin sunnuntainen 1-0 kuin heinäkuun lopun 1-2 tappio pohjanmaalaisille pudottivat jyväskyläläiset taistelusta sarjan toisesta sijasta. Sunnuntain kierroksella sillä toki oli mahdollista nousta Lapuan kanssa tasapisteisiin, mutta joukkueiden ero kolmen pisteen voittojen määrässä asetti Kirittäret kakkossijan kannalta hieman heikompaan asemaan.

Kirittäret on viidestä viimeisestä ottelustaan voittanut kolme. Heinäkuun loppupuolella se kukisti puhtailla 2-0 voitoilla Rauman Feran, Hyvinkään Tahkon ja Manse PP:n.

Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti tällä kaudella ja Kirittäret ovat voittaneet kaikki kohtaamiset. Kesäkuun alussa joukkueet kohtasivat peräkkäisinä päivinä ja Kirittäret vei nuo ottelut 2-0 (7-2, 20-2) ja 0-1 (1-1, 0-2) lukemin. Kolmas kohtaaminen kesäkuun lopussa Jyväskylässä päättyi Kirittärien 2-0 (5-0, 7-1) voittoon.

Lyöjätilastossa Kirittärien ykkönen on Siri Eskola, joka on 21:ssä ottelussa takonut 69 juoksua. Lyödyistä juoksuista kaksi on tullut kunnareilla. Eskolan ollessa koko sarjan lyöjätilaston kolmas tulee hänen perässään viidentenä oleva Emma Körkkö, joka on takonut 53 juoksua. Kunnareita Körkkö on kerännyt kauden aikana peräti kuusi.

Etenijätilastossa Kirittärilla on myös kaksi pelaajaa kymmenen parhaan joukossa. Ennen viimeistä kierrosta Virpi Hukka johtaa etenijätilastoa 64:llä tuodulla ja koko sarjan kolmantena on Ella Korpela 50:llä tuodulla.

Kirittäret dominoivat kärkilyöntitilastoa, sillä Körkkö (158), Hukka (133) ja Korpela (130) pitävät hallussaan kolmea ensimmäistä sijaa. Viiden parhaan ryhmän täydentävät Porin Emilia Itävalo (126) sekä Pesä Ysien Marianne Roiha (123).

Historia

Joukkueet ovat kohdanneet Superpesiksessä kaikkiaan 42 kertaa ja jyväskyläläiset ovat voittaneet otteluista 34 ja Ysit kahdeksan.