Pesä Ysien kausi 2019 alkaa huomenna, kun Vanhalle Kentälle saapuu vieraaksi Rauman Fera.

Pesä Ysien joukkue on muuttunut viime kaudesta runsaasti ja uusia pelaajia on tullut joukkueeseen peräti seitsemän kappaletta. Nea Forsell sekä Noora Pasi saapuivat Lappeenrantaan Haminan Palloilijoista, Sarita Heikkinen Kempeleen Kiristä, lukkari Fanni Kanerva Janakkalan Janasta, Petra Laakkonen sekä Eveliina Rantonen Ylivieskan Kuulasta ja Siiri Pulkkinen kuopiolaisesta Puijon Pesiksestä.

Kevään näyttäessä hyvin pieniä tunnusmerkkejään Ysit pelasivat Halli-SM:n alkulohkossa tamperelaisen Manse PP:n ja hyvinkääläisen Tahkon Leidien kanssa. Tuloksena alkulohkosta oli voitto Tahkosta ja tappio Manselle. Alkulohkosta lopputurnaukseen eteni Manse PP, joka sijoittui lopulta neljänneksi hävittyään Lapuan Virkiälle pronssiottelussa 0-2.

Joukkue esiintyi myös Vanhalla Kentällä ensimmäistä kertaa huhtikuun lopulla, kun Tahkon Leidit saapuivat vierailulle. Hyvinkääläiset nappasivat revanssin Halli-SM:stä ja veivät ottelun nimiinsä 0-2.

Ysit on arvioitu tulevalla kaudella sarjan yhdeksännelle sijalle, mutta joukkue on itse asettanut tavoitteekseen pudotuspelit.

Vastustaja

Kauden avausvastustaja Rauman Fera oli viime kauden todellinen yllättäjäjoukkue, sillä ennen kauden alkua joukkue oli arvioitu sarjan heikoimmaksi, mutta oli runkosarjan päätyttyä kuudennella sijalla. Joukkueen kausi päättyi pudotuspeleissä suoraan kolmessa ottelussa Manse PP:tä vastaan.

Tulevalla kaudella kuudenneksi arvioitu Fera sai pidettyä joukkueen lähes samana hankkien muutaman uuden pelaajan riveihinsä. Joukkueeseen liittyivät Iida Järvinen Janakkalan Janasta, Eveliina Kesti Kempeleen Kiristä, sekä Pesä Ysejä viime kaudella edustanut Jenna Siira.

Halli SM:ssä raumalaiset kokivat saman kohtalon kuin Ysitkin. Joukkue hävisi ensimmäisen ottelunsa tulevalle Halli-SM mestarille Porin Pesäkarhuille 2-0, mutta kaatoi sarjanousija Mynämäen Vesan toisessa ottelussaan 2-0.

Historia

19:nnen kautensa Superpesiksessä aloittava Pesä Ysit on kohdannut Rauman Feran pääsarjassa kaikkiaan 37 kertaa. Raumalaiset, jotka kaudet 2011-2017 pelasivat Rauman Lukko -nimellä, pelaavat Superpesiksessä nyt 18:tta kauttaan. Joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista Pesä Ysit ovat voittaneet 25 ja Fera puolestaan 12. Kaikkiaan yhdeksän kertaa on tarvittu vähintään ylimääräinen vuoropari voittajan selvittämiseksi. 19:stä kotiottelustaan Feraa vastaan Ysit ovat voittaneet 13 ja hävinnyt kuudesti.

Kummallista kyllä, kun lasketaan kummankin joukkueen tekemät juoksut yhteensä, niin joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pääsarjatasolla tuotti myös eniten juoksuja. 19. kesäkuuta 2002 kumpikin joukkue takoi yhteensä 31 juoksua Ysien napatessa 1-2 vierasvoiton Raumalta supervuoron jälkeen. Ysien peräsimessä oli tuolloin muuan ensimmäistä kauttaan Superpesiksessä peliä johtanut Ville Lantta.