Ennen Itä-Länsi -tapahtuman tuomaa viikon taukoa otteluista Ysit matkustavat Hyvinkäälle paikallisvastustaja Tahkon vieraaksi.

Viime lauantaina Ysit kohtasivat Porin Pesäkarhut toistamiseen tällä kaudella ja yhtä monetta kertaa Pori nappasi ottelusta voiton. Kummallakin jaksolla Pori karkasi Yseiltä heti jakson alussa ja vaikka joukkueen sisäpelaaminen paranikin pitkin ottelun kulkua ei ottelun voitosta ollut mahdollisuutta tapella.

Vastustaja

Hyvinkään Tahko löytyy sarjataulukosta seitsemänneltä sijalta tasapisteissä Rauman Feran kanssa. Tahko on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa, kun se kärsi viime kierroksella Porille 0-2 kotitappion, sekä tuota edeltävillä kierroksilla Tampereelle 2-1 ja Jyväskylälle 2-0 vierastappiot. Viidestä viimeisestä ottelustaan Hyvinkää on voittanut yhden. Tuo voitto tuli Lappajärven Veikoista, kun pohjanmaalaiset kaatuivat Hyvinkäällä hieman yli kaksi viikkoa sitten 1-0 (8-0, 4-4).

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja kummallakin kerralla Hyvinkää on vienyt tasaisen ottelun nimiinsä. Toukokuun loppupuolella joukkueet kohtasivat peräkkäisinä päivinä ja tuolloin Hyvinkää vei ensimmäisen ottelun kotikentällään 1-0 (0-0, 2-1) ja seuraavana päivänä Lappeenrannassa supervuoron jälkeen 1-2 (1-0, 3-4, 1-2).

Hyvinkään sisäisessä lyöjätilastossa jokerit ovat valttia, sillä lyöjäjokeri Pauliina Harinen on 13:ssa ottelussa iskenyt kaikkiaan 15 juoksua. Juoksuistaan Harinen on lyönyt Ysejä vastaan tällä kaudella yhden. Sisäisen lyöjätilaston kakkospaikkaa pitää hallussaan jokeri Anni Tuomi, joka on puolestaan lyönyt Tahkolle 12 juoksua tällä kaudella.

Etenijätilastossa Hyvinkään juoksuja on tuotu tasainena ja laajana rintamana. Neljän pelaajan ryhmä on erottunut joukosta, kun yhdeksän juoksua tuonut Iida Tossavainen johtaa ryhmää ja perässä tulevat kahdeksan juoksun Essi Ritola, Lotta Vahvelainen ja Emmi Hytönen.

Sisäistä kärkilyöntitilastoa puolestaan hallitsevat Lotta Vahvelainen (49) ja Tuomi (46), joista Vahvelainen on koko sarjan tilastossa sijalla 37 ja Tuomi puolestaan sijalla 43.

Joukkueet kohtaavat neljännen kerran tällä kaudella kahden viikon päästä Lappeenrannassa.

Historia

Keskiviikon ottelu on joukkueiden välillä seitsemäs Superpesiksessä. Voitot ovat Hyvinkään tämän kauden kahden voiton myötä nyt tasan 3-3. Jos jonkilainen etu halutaan hakea joukkueiden väliltä, niin Pesä Ysit johtaa Hyvinkäätä sarjapisteissä 8-7.