Viikonlopuksi Pohjanmaalle matkustaneet Ysit kävivät hakemassa tärkeän vierasvoiton Seinäjoen Maila-Jusseista 1-2 (1-4, 10-9, 0-1). Ottelun hahmoksi nousi lukkari Marianne Sivonen, joka sekoitti Seinäjoen sisäpeliä läpi ottelun ja iski toisella jaksolla tärkeään paikkaan kunnarin.

Mistään parhaasta mahdollisesta alusta ei voida puhua, kun Ysit pääsivät ensimmäiseen sisävuoroon. Muutama peräkkäinen merkkivirhe sekoitti joukkueen sisäpeliä hetken verran, mutta Seinäjoen tarjoama harhaheitto antoi sisäpelille uutta virtaa.

Seinäjoki haki omilla sisävuoroillaan vimmatusti kavennusta, mutta Ysien ulkopeli kesti kotijoukkueen painostuksen. Pohjalaisilta kesti aina kolmanteen vuoroon saada ensimmäinen etenijä kolmospesälle. Ysien karattua avausjaksolla jo neljän juoksun johtoon Seinäjoki lopulta onnistui kolmannessa vuorossa rikkomaan kuparisen Fanny Mäki-Jussilan painuvalla lyönnillä kakkosjatkeelle.

Pelinjohtaja Jerry Stenbergin saatua Hertta Härkösen sairastuvalta pelaavaan kokoonpanoon ja Joensuun Mailasta joukkueeseen täksi viikonlopuksi liityneen Aino Koistisen myötä Stenberg pääsi tekemään muutoksia kokoonpanoon ja kokeilemaan etenkin ulkopelissä niitä.

Meiltä erittäin hyvää ulkopeliä, vaikka sisäpeli hieman tökki. Kokeilumme ulkopelissä onnistui läpi ottelun, vaikka [Hertta] Härköselle ei hirveästi palloa lyötykään.

Toinen jakso oli kuin Stephen Kingin kirjoittamasta ”Kumman pelinjohtajan hiukset harmaantuvat?” kauhukirjasta. Vasta viimeisessä vuorossa nähtiin juoksuton vuoropari ja tuota ennen joukkueet takoivat yhteensä 19 juoksua toisen ulkokentästä. Hurlumhei-karnevaalista huolimatta pelinjohtaja Stenberg oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen toisen jakson esitykseen.

Tiesimme, että Seinäjoki tulee hyökkäämään toisella jaksolla ja niinhän siinä kävi kuin odotettiin. Pari huonoa ulkovuoroa siihen, mutta koko jakso oli sellaista hurlumheitä kummaltakin joukkueelta. Niitä paria huonoa vuoroa lukuunottamatta pelasimme kuitenkin paljon parempaa ulkopeliä kuin keskiviikkona Janakkalassa.

Ottelun hahmoksi nousi Joensuun Mailasta Yseissä pelaava lukkari Marianne Sivonen. 19-vuotias joensuulainen napsi puolen tusinaa kärpästä seinäjokelaisista etenijöistä ja kruunasi ottelun tyhjentämällä ajolähdössä pajatson, kun Ysit oli pienessä sillassa toisen jakson alkupuolella.

Sivonen oli tänään aivan loistava. Ihan ylivoimainen esitys häneltä, kehui Stenberg lukkariaan.

Hurlumhei-karnevaalit päättyivät Seinäjoen voittoon, kun kotijoukkue nousi kolmen juoksun tappioasemasta 10-9 jaksovoittoon. Supervuorossa seinäjokiset eivät kuitenkaan saaneet tilaisuutta omalla vuorollaan. Ysit puolestaan järjestivät heti vuoron alkuun ajolähdön, josta Eveliina Kainlaurin lyönti kakkospussiin riitti voittojuoksuun.

Ysit jatkavat viikonlopun Pohjanmaan kiertuetta kohtaamalla huomenna sunnuntaina Lappajärven Veikot. Stenberg sanoo tietävänsä missä asioissa joukkueen pitää parantaa esitystään.

Tiedämme missä asioissa pitää huomenna parantaa. Etenkin sisäpelissämme on petrattavaa.