Ykköspesiksen kärkilyöntitilastossa toiseksi sijoittunut ja etenijätilastossa neljänneksi sijoittunut Erika Sauvala vahvistaa Pesä Ysien rivejä kaksivuotisella sopimuksella.

Menneellä kaudella 20-vuotias Sauvala edusti kuopiolaista Puijon Pesistä. Runkosarjassa Kuusankosken Puhdin kasvatti keräsi 114 kärkilyöntiä sijoittuen toiseksi Ykköspesiksen kärkilyöntitilastossa. Ensimmäistä kauttaan Ykköspesiksessä viime kaudella pelannut Sauvala nappasi myös Ykköspesiksen etenijätilastossa jaetun neljännen sijan 40 tuodulla juoksulla.

Mahtavaa päästä Pesä Ysien huipputiimiin mukaan. Odotan innolla tulevaa pesiskesää, Sauvala kommentoi.

Seuran toiminnanjohtaja Ville Lantta on ilolla ottanut vastaan pelaajien kiinnostuksen pelata Yseissä Ykköspesistä. Sauvala on jo toinen viime kaudella sarjan kärkipäähän tilastoissa sijoittunut pelaaja aiemmin sopimuksen tehneen lyöjäjokeri Mette Leskisen lisäksi, joka tekee sopimuksen seuran kanssa.

Suurella ilolla olen huomannut, että tulevan kauden joukkueemme rakennus on vahvassa myötätuulessa, Lantta iloitsee.

Lantan mukaan ulkopelissä ykkösvahdin paikalla viime kaudella pelannut Sauvala tuo sisäpelissä lisää juoksuvoimaa joukkueeseen ja nopeuden lisäksi myös taitoa vaihtotilanteisiin.

Erika vahvistaa etukenttää ja tuo paljon juoksuvoimaa joukkueeseen. Kuten menneen kauden tilastot osoittaa, niin Erika on sarjan kärkiluokkaa niin etenijänä kuin vaihtolyöjänä.