Menneellä kaudella helsinkiläistä Roihuttaria Superpesiksessä edustanut Riina Kallio ja Ykköspesiksessä Jyväskylän Kirittärien Akatemiaryhmässä pelannut Reetta Lehtinen liittyvät uusina kasvoina Pesä Ysien joukkueeseen.

Espoon Pesiksen kasvatit Riina Kallio ja Reetta Lehtinen ovat allekirjoittaneet 1+1 -vuotiset sopimukset Pesä Ysien kanssa. Kallio siirtyy Lappeenrantaan helsinkiläisen Superpesisjoukkue Roihuttarien riveistä ja Lehtinen puolestaan Jyväskylän Kirittäristä, jossa hän pelasi seuran Akatemia joukkueessa Ykköspesistä.

Kallio on käytännössä koko uransa edustanut Roihuttaria. Kokemusta hänellä on niin kolmelta edelliseltä kaudelta Superpesiksestä 18 ottelun verran kuin myös Ykköspesiksestä, jossa hän on pelannut Roihuttarien lisäksi Mynämäen Vesassa sekä kasvattajaseurassaan Espoon Pesiksessä. Kahdeksan Ykköspesiskauden aikana 26-vuotias Kallio on kerännyt tilastoihin 93 ottelussa merkinnät 5+91=96 lyötyä juoksua, 45 tuotua juoksua ja 302 kärkilyöntiä.

Menneellä kaudella Roihuttarissa Kallion kausi oli rikkonainen ja ottelumäärä rajoittui runkosarjassa vain viiteen. Roihuttarien karsiessa paikastaan Superpesiksessä Kallio puki kuitenkin kahteen otteluun lyöden niissä yhden kunnarin ja keräten seitsemän kärkilyöntiä.

On kiva päästä uuteen ympäristöön ja nähdä mitä pääkaupunkiseudun ulkopuolella ajatellaan pesäpallosta. Innokkaalla fiiliksellä siis odotan jo uuden joukkueen tapaamista, uusia tyyppejä ja uutta harjoituskautta. On myös mukavaa, ettei ihan kaikki ole uutta, vaan Jerryn jutut on tuttuja jo toissakaudelta ja pääsemme Reetan kanssa tuomaan oman espoolaisen mausteemme joukkueeseen. Pesä Yseistä on tosi positiivinen kuva ja kiva päästä edustamaan seuran väreissä, Kallio sanoo.

Lehtinen puolestaan on ehtinyt neljän edellisen kauden aikana edustaa Ykköspesiksessä kasvattajaseuransa lisäksi Mynämäen Vesaa ja Kirittäret Talentia. 78 ottelua runkosarjassa pelannut Lehtinen on urallaan lyönyt 7+42=49 juoksua ja tuonut kaikkiaan 57 juoksua. Kärkilyöntejä 22-vuotiaalle Lehtiselle on kertynyt Ykköspesiksessä kaikkiaan 327.

Lehtisellä on myös kokemusta Superpesiksestä, sillä kauden 2021 hän pelasi Roihuttarissa iskien yhden juoksun ja tuoden kolme pelaamissaan 21 ottelussa.

Innolla odotan Lappeenrantaan pääsemistä, kun olen kuullut seurasta paljon hyvää ja pelinjohtajakin on tuttu. Voi olla, että kestää hetki tottua murteeseen, mutta eiköhän pääkaupunkiseutulainen nopeasti sopeudu Etelä-Karjalaan. Paljon olen juniorina päässyt kuitenkin pelaamaan Vanhalla Kentällä. Jos sitä kerran pääsisi voittamaan siellä, kun vastustajana voittoprosentti on ollut aika huono, Lehtinen miettii.

Toiminnanjohtaja Ville Lantta on tyytyväinen Kallion ja Lehtisen liittymisestä joukkueeseen. Lantan mukaan kumpikin pelaaja tuo tärkeitä ominaisuuksia ensi kauden joukkueeseen.

Molemmat pelaajat siirtyvät meille Superpesis organisaatiosta, tuoden sitä kautta kokemusta ja laajuutta ryhmäämme. Riina tuo joukkueeseen lisää kaivattua lyöntivoimaa ja Reetta puolestaan etenemisvoimaa ja monipuolista ulkopeliosaamista. Lisäksi molemmat pelaajat ovat pelinjohtaja Stenbergille tuttuja aiemmilta vuosilta, joka helpottaa varmasti ryhmään tulemista.