Pesä Ysien tulevan kauden joukkueen rakentaminen jatkuu hyvällä mallilla. Seura on tehnyt sopimuksen kahden uuden pelaajan kanssa sekä tehnyt sopimuksen viime kaudella kopparin paikalla ihastuttaneen Roosa Örsån kanssa.

Kaudella 2021 Ykköspesiksessä pelaava Pesä Ysit vahvistuu kahdella uudella pelaajalla. Joukkueeseen liittyvät Joensuun Mailan organisaatiossa viime kaudella pelannut Kiia Laakkonen sekä Ykköspesiksen Espoon Pesistä ja suomensarjan Kuusankosken Puhtia edustanut Maiju Peussa. Näiden sopimusten lisäksi seura on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen seuran oman kasvatin Roosa Örsån kanssa.

Kiia Laakkonen siirtyy Pesä Yseihin Joensuun Mailasta kolmen vuoden mittaisella sopimuksella. Ulkokentällä polttolinjassa ja sisäpelissä etenijän tehtävissä viihtyvä Laakkonen vietti viime talven Ykköspesiksessä pelaavan kuopiolaisen Puijon Pesiksen harjoitusringissä, mutta pelasi lopulta kauden Joensuun Mailan suomensarjan joukkueessa.

Etenkin etenijän tehtävissä 20-vuotias Laakkonen kunnostautui, sillä menneen kauden päätteeksi tilastoihin oli kertynyt 12:n ottelun jälkeen 2+7=9 lyötyä juoksua ja peräti 33 tuotua juoksua, jolla irtosi Suomensarjan itälohkon etenijätilaston jaettu kolmas sija joukkuetoveri Veera Varosen kanssa. Suomensarjan pudotuspeleissä Laakkonen keräsi kolmessa ottelussa tehot 1+2=3 ja kahdeksan tuotua juoksua.

Mielenkiinnolla ja innolla odotan mitä tuleva kausi tuo tullessaan uudessa ympäristössä, uusien pelaajien ja valmentajien kanssa.

Ysien riveihin liittyy myös kahden vuoden sopimuksella Suomensarjan itälohkon etenijätilaston voittaja Maiju Peussa. Niin Ykköspesiksen Espoon Pesistä kuin suomensarjan Kuusankosken Puhtia viime kauden aikana edustanut Peussa voitti Suomensarjan itälohkon etenijätilaston 37:llä tuodulla juoksulla. 23-vuotias Peussa ehti kauden aikana pelaamaan myös yhdeksän ottelua Espoon Pesiksen ykköspesisjoukkueessa ja tuoden joukkueelleen peräti 19 juoksua.

Ulkokentällä kopparin paikalla pelannut Peussa pelasi Kuusankosken kaikissa suomensarjan pudotuspeleissä ja Ykköspesiskarsinnoissa tuoden seitsemässä ottelussa kaikkiaan 13 juoksua.

Kasvattajaseuran Kuusankosken Puhdin ja Pesä Ysien välillä on useita vuosia ollut hyvää yhteistyötä, niin siirtymä Lappeenrantaan on mulle luonnollinen. Ykköspesis tuli itselle tutuksi jo kuluneella kaudella ja huomasin, että kovemmat pelit sytyttivät ihan uudella tavalla. Haluan päästä pelaamaan kovia pelejä, kehittymään pelaajana ja antaa oma paras panokseni Yseille. Motivoituneena ja odottavaisin fiiliksin lähdössä mukaan!

Ysit on tehnyt myös 1+1 -vuotisen sopimuksen kopparina viime kesänä yleisöä syöksykopeillaan ihastuttaneen Roosa Örsån kanssa. Kesken viime kauden Superpesikseen kopparin paikalle asetettu Örså pelasi kaikkiaan 12 ottelua runkosarjassa lyöden kolme juoksua. Ensimmäisen sopimuksensa kasvattajaseuransa kanssa tehnyt 18-vuotias Örså odottaakin mielenkiinnolla alkavaa kautta.

Sopimuksen kirjoittaminen omaan kasvattajaseuraan on luonnollinen jatkumo uralle, kun kaikki muukin elämä on vielä täällä Lappeenrannassa. Odotan mielenkiinnolla ensi kautta ja sen tuomia mahdollisuuksia.

Joukkueen manageri Sakari Myllys on iloinen Ysien saatua joukkueeseen lisää juoksuvoimaa ja siitä, että omia kasvatteja voidaan nostaa jälleen edustusjoukkueen riveihin.

–  Laakkosen ja Peussan myötä saamme lisää jalkanopeutta ja leveyttä vaihtolyöntipelaamiseemme, sillä viime kaudella etenkin vaihtolyönneissä meillä oli hetkittäin haasteita. Örså puolestaan pelasi erinomaisesti kopparin paikalla ja on mahtavaa, että omia kasvatteja saadaan nostaa kokoonpanoon vuodesta toiseen.