Eveliina Kainlauri jatkaa Ysien kapteenina myös tulevana kesänä.

Eveliina Kainlauri jatkaa Ysien ykköspesisjoukkueen kapteenina kaudella 2023. Varakapteeneiksi joukkue valitsi keskuudestaan Aliisa Timperin ja Roosa Örsån.

Koko kapteenisto koostuu Ysien omista kasvateista. Kainlauri on ollut edustusjoukkueessa jo kaudesta 2019 lähtien ja on tuona aikana edustanut Ysejä runkosarjassa kaikkiaan 53 ottelussa. Viime kaudella Kainlauri pelasi kaikissa 22 runkosarja ottelussa lyöden 1+7=8 ja tuoden 17 juoksua. Kahdessa putoamiskarsintojen ottelussa Kainlauri löi 1+2=3 ja toi neljä juoksua.

Aliisa Timperi nousi kesken toissa talvena pienen takaportin kautta Ykköspesisjoukkueen riveihin, kun Ysit luopuivat sarjapaikastaan suomensarjassa. Kausien 2014 ja 2017 välillä 46 Superpesisottelua ja sen jälkeen pääasiassa suomensarjassa pelannut Timperi keräsi viime kesänä yhden lyödyn juoksun ja 47 kärkilyöntiä pelaamissaan 17 ottelussa.

Roosa Örså pelasi viime kaudella Ykköspesiksessä myös 17 ottelua keräten kaikkiaan 1+14=15 lyötyä ja kuusi tuotua juoksua. Kesän aikana Örså pelasi myös tyttöjen Superpesistä Haminan Palloilijoiden riveissä ja oli 5+32=37 lyödyllä juoksulla koko sarjan lyöjätilaston neljäs.