Joukkueen kapteenina viime kaudella toiminut Eveliina Kainlauri sekä Aliisa Timperi ovat tehneet vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran kanssa. Noora Leppälä palaa Kuopiossa vietetyn vuoden ja Nea Tarjavuori puolestaan kahden Espoon Pesiksessä vietetyn vuoden jälkeen Yseihin.

Viime keväänä joukkueen kapteeniksi nimetty Eveliina Kainlauri on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran kanssa. Kainlauri oli yksi viime kauden joukkueen kolmesta pelaajasta, joka pelasi joukkueen kaikissa otteluissa niin runkosarjassa kuin karsinnoissakin. Runkosarjassa 22:ssa ottelussa Kainlauri keräsi kahdeksan (1+7) lyötyä ja 17 tuotua juoksua. Karsintaottelussa Janakkalan Janaa vastaan Kainlauri ratkaisi voiton Yseille ottelusarjan ensimmäisessä ottelussa tuoden kunnarillaan joukkueen toisella jaksolla 3-6 tappioasemasta tasoihin.

Viime kaudella sain kehitettyä omia ominaisuuksia ja nautin vastuusta, jota sain kauden aikana. Joukkueena pääsimme peliin kiinni vasta kauden loppupuolella, mutta pystyimme tiukassa paikassa pelaamaan laadukkaasti ja säilyttämään sarjapaikan.

Sarjapaikan säilymiseen päättynyt kausi laittoi Kainlaurin kuitenkin pienelle hengähdystauolle, mutta nyt uutta kautta kohti mennään innolla.

– Kaudesta jäi todella tyhjä olo ja hetki piti pureskella aikaisin päättynyttä kesää. Nyt mennyt kausi on nielty ja olen valmis laittamaan kaiken likoon seuraavalle kaudelle. Odotan myös innolla joukkueen ensimmäistä kokoontumista! Nähdään kesällä pelikentillä!

Yksivuotisen jatkosopimuksen on tehnyt myös Aliisa Timperi. Timperi saapui viime syksynä joukkueeseen pienen takaportin kautta, sillä hänen tarkoitus oli pelata Ysien riveissä Suomensarjassa. Ysit kuitenkin luopui paikastaan Suomensarjassa ja Timperi pääsi Ykköspesisjoukkueen harjoitteluryhmään mukaan. Menneellä kaudella 17 ottelua runkosarjassa pelannut Timperi löi yhden juoksun ja toi kahdeksan juoksua.

– Viime kausi ja kesä oli erilainen, mitä vuosi sitten syyskuussa ajattelin. Kun joukkuetta Suomensarjaan ei tullutkaan, avautui mahdollisuus päästä ykkösen rinkiin pelaamaan. Kausi ei ollut aivan odotusten mukainen ja jotain jäi hampaankoloon. Odotan innolla tulevaa kautta ja tästä lähdetään parantamaan niin joukkueena kuin yksilönä. Nähdään ensi kesänä Vanhiksella!

Ysien riveihin palaa Noora Leppälä, joka viime kauden pelasi kuopiolaisen Puijon Pesiksen riveissä. Leppälän kausi päättyi kuitenkin jo alkumetreillä loukkaantumiseen ja saldoksi kuopiolaisten paidassa jäi vain yksi ottelu. Kaudet 2020 ja 2021 Yseissä pelannut Leppälä on kuitenkin selättänyt kauden pilanneen vamman ja odottaa innolla alkavaa kautta.

– Kiva palata takaisin uudistuneeseen, mutta tuttuun joukkueeseen. Innolla odotan, että pääsee taas kunnolla pesishommiin viime kauden loukkaantumisen jälkeen.

Vuoden sopimuksen on myös tehnyt Ysien oma kasvatti Nea Tarjavuori. Tarjavuori pelasi kaksi edellistä kautta Espoon Pesiksessä, jossa kaudella 2021 tilastoihin Ykköspesiksessä merkittiin tehot 0+11=11 ja kolme tuotua juoksua. Viime kaudella Espoon riveissä Suomensarjassa Tarjavuori oli joukkueensa tehokkain lyöden runkosarjassa peräti 31 juoksua (2+29).

Yseillä on kasassa kaikkiaan 13 pelaajasopimusta kaudelle 2023. Lisää sopimuksia on tulossa, sillä joukkueen manageri Sakari Myllyksen mukaan seuran ensi kauden suunnitelmista tiedotetaan lisää ensi viikolla.

– Joukkueen kasaaminen tulevalle kaudelle on onnistunut hyvin ja olemme saaneet niitä palasia joukkueeseen, joita olemme lähteneet hakemaan. Tulevan kauden osalta lisää tietoa on luvassa ensi viikolla, kun pääsemme asioissa siihen pisteeseen.

Pesä Ysien sopimustilanne 16.09.2022 (Suluissa optiovuodet)

Jemina Akkanen 2023
Hertta Härkönen 2023 (2024)
Eveliina Kainlauri 2023
Kiia Laakkonen 2024
Noora Leppälä 2023
Sara Moilanen 2023
Aino Mononen 2023
Elina Muurman 2023
Maiju Peussa 2023
Heidi Potaseff 2023
Nea Tarjavuori 2023
Aliisa Timperi 2023
Roosa Örså 2023