Ysit matkusti päävastustajansa Joensuun Mailan vieraaksi ja kumpikin joukkue tiesi sarjapisteiden tärkeyden ennen ottelun alkua. Joukkueet järjestivät Kerubi Stadionilla todellisen juoksujuhlan, sillä ottelussa paukutettiin kaikkiaan 27 juoksua.

Juoksujuhlan ensisävelet tahditettiin jo ensimmäisessä vuorossa. JoMa siirtyi avausvuorollaan nopeaan tahtiin 4-0 johtoon Nora Pulkkisen, Reetta Juntusen ja Iida Nupposen lyönneillä. Omalla tasoittavallaan Ysit eivät kuitenkaan jääneet pekkaa pahemmaksi. Ensin Nea Forsell laittoi pallon siististi koppareiden väliin ja Eveliina Rantonen toi avausjuoksun. Perään Henriikka Harisen välilyönnillä toi Tiia Saarela joukkueen toisen juoksun.

Ensimmäisen vuoron viimeisen juoksun iski Linnea Laatikainen, joka pamautti pallon kakkosrajaleikkurilla pitkälle Kerubi Stadionia reunustavalle alueelle ja juoksi kauden toisen kunnarinsa.

Siihen sitten Ysien ensimmäisen jakson suurimmat ilonaiheet jäikin. JoMa iski jokaisessa vuorossa juoksuja ja niin toiseen kuin kolmanteen vuoroon se teki neljä juoksua. Viimeisen tasoittavalle Ysit lähti 11-3 tilanteesta ja pientä lohtua toivat Saarelan ja Forsellin iskemät kavennusjuoksut. Pelinjohtaja Sarita Heikkinen harmitteli ottelun jälkeen, ettei joukkueella ollut paras päivä ulkopelaamisessa.

Ei ollut ulkopelaamisessa meidän paras päivä tänään. Siinä on varmaan eniten miettimistä ja katsotaan mistä niitä juoksuja on tullut. Ratkaisupaikoissa ulkopelissä tuli nukahduksia, kun emme ennakoineet tilanteita ja meidät päästiin yllättämään kahdella saman pelaajan kotiutuksella.

Toiseen jaksoon Ysit lähti tiivisti ulkopelaamistaan, mutta ensimmäisessä vuorossa JoMa pääsi iskemään kolmesti Hanna Toivasen, Juntusen ja Jenna Siiran toimesta. Ysit nousivat kuitenkin vielä kerran taistelemaan pisteistä, kun toisessa vuorossa Tytti Bertling aloitti joukkueen kirin.

Bertling iski kauden kolmannen kunnarinsa kakkoskoppari Ida Vireniuksen edestä ja tuosta Ysit saivat tästä selvästi lisää virtaa. Elina Muurman löi Bertlingin kotiin ja vain hetkeä myöhemmin Ysit johtivat juoksulla, kun Harinen kotiutti Eveliina Rantosen ja Essi Rytteri Eveliina Kainlaurin.

JoMa karkasi uudestaan kahden juoksun johtoon jokerina pelanneen Toivasen toimesta, eikä Ysit useasta ajolähdöstä huolimatta onnistuneet kotiutuksissaan viimeisen tasoittavalla. 6-5 kavennuksen iski Harinen kakkossaumasta, mutta tuon lähemmäksi vierailijat eivät päässeet. Pelinjohtaja Heikkinen oli kuitenkin tyytyväinen, että joukkueen sisäpelaaminen näytti heräämisen merkkejä.

Hienoa, että sisäpeliä saatiin vähän auki. Parannettiin edelliseen peliin verrattuna ja ihan kivan määrän saimme kolmostilanteita tehtyä.