Siilinjärven Pesiksessä viime kaudella pelannut Emmi Julkunen on tehnyt Pesä Ysien kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen.

21-vuotias Emmi Julkunen siirtyy Siilinjärven Pesiksen riveistä Pesä Yseihin 1+1 -vuotisella sopimuksella. Koko pelaajauransa Siilinjärvellä pelannut Julkunen ehti Superpesiksessä keräämään kahden edellisen kauden aikana 40:ssä ottelussa tehomerkinnät 1+5=6 lyötyä, neljä tuotua juoksua ja 54 kärkilyöntiä.

Kaudella 2019 Julkunen oli nostamassa Siilinjärveä Superpesikseen. Ulkopelissä etukentällä ja tarvittaessa polttolinjassa pelaava Julkunen keräsi Ykköspesiskaudella 3+14=17 lyötyä juoksua, toi kahdeksan ja keräsi 84 kärkilyöntiä.

Mielenkiinnolla odotan tulevaa kautta Lappeenrannassa. Ensimmäinen seurasiirto on tietysti jännittävä, mutta maisemanvaihdos tuntuu tässä vaiheessa oikealta vaihtoehdolta. Uudet haasteet tuovat aina lisäintoa ja piristystä treenaamiseen ja pelaamiseen, Julkunen kertoo.

Julkunen on täsmävahvistus etukentällemme ja tuo meille lisää lyöntivoimaa sisäpeliin. Haimme nimenomaan pelaajaa, jolla on superpesiskokemusta ja Emmi tuo meille sitä, kertoo joukkueen manageri Sakari Myllys.

Pesä Ysien valmennustiimi alkaa myös muotoutua. Tulevalla kaudella joukkueen valmennuksesta vastaavat fysiikkavalmentaja Matti Mansikka, psyykkinen valmentaja Kaisu Rantamäki. Huollosta vastaa tuttuun tyyliin huoltopäällikkö Ville Mäkelä.

Uutena kasvona joukkueeseen liittyy kakkospelinjohtaja Johnny Salo. Salo on pelinjohtaja Lantan tapaan kaksi edellistä kautta pitänyt taukoa valmentamisesta. Kaudella 2019 Salo nähtiin IPV:n sekä miesten suomensarjajoukkueen, että B-poikien pelinjohtajana.

Kaksi kesää olen ollu pois pesis kentiltä, vaikka katsomon puolella olen toki viihtynyt. Polte takaisin pesäpallon pariin heräsi uudestaan, kun Ville kysyi kiinnostustani olla mukana, kun olin muuttanut takaisin Lappeenrantaan. Tämä kakkospelinjohtajan/valmentajan rooli nuoren ykkösporukan kanssa kuulosti mielenkiintoiselta ja hyvältä haasteelta.

Täysin uusi kasvo Salo ei ole osalle pelaajista, sillä hän toimi Ysien B-tyttöjen pelinjohtajana kesällä 2018.

Osa pelaajista on jo tuttu tyttöjen Superpesis ajalta, joten mukaan on helppo ja mukava tulla. Ja tämä Ysien uusi alku antaa hyvän motivaation tehdä asioita paremmin ja rakentaa tulevaa niin pelaajien kuin seuran puolesta. Olisipa jo kesä.