Joensuun Mailan ja Lappeenrannan Pesä Ysien farmisopimus tiivistää itäsuomalaisen naispesäpallon yhteistyötä.

Naisten Superpesiksen Joensuun Maila ja naisten Ykköspesis-seura Lappeenrannan Pesä Ysit solmivat farmiyhteistyösopimuksen kaudeksi 2023.

Farmisopimuksen tarkoitus on tiivistää itäsuomalaisen naispesäpalloilun yhteistyötä ja tukea joukkueiden pelaajien kehittymistä tarjoamalla pelaajille optimaalinen pelaajapolku.

– Ykköspesis-yhteistyö on tärkeä väliporras meidän Superpesis- ja suomensarjajoukkueiden väliin. Se avaa meidän nuorille pelaajille mahdollisuuden koviin Ykköspesis-peleihin. Ysit on laadukas organisaatio ja odotukset yhteistyölle korkealla, Joensuun Mailan toimitusjohtaja Matti Lindholm kommentoi.

– Samalla sopimus tuo turvaa loukkaantumistapausten varalle, kun oma pelaajarinkimme tulee olemaan paria pelaajaa kapeampi kuin viime kaudella.

Perinteikäs Pesä Ysit on JoMalle mieleinen yhteistyökumppani. Seura pelasi naisten Superpesistä yhtäjaksoisesti keväästä 2002 syksyyn 2021 ja aloittaa nyt toisen peräkkäisen kautensa Ykköspesiksessä.

– Farmisopimus vahvistaa entisestään itäisen alueen nuorten pelaajien polkua kohti huippua. Jokaiselle pelaajalle löytyy sopiva sarjataso, kun edustusjoukkueiden lisäksi JoMalla on oma kakkosjoukkue suomensarjassa ja Pesä Yseillä sama polku Kuusankosken Puhdin suuntaan, Pesä Ysien Ville Lantta sanoo.