Joensuun Kerubi Stadionilla ei ainakaan nähty sisäpelin juhlaa, kun Ysit kohtasivat Joensuun Mailan. Koko ottelussa nähtiin vain yksi juoksu ja sen turvin Joensuu nappasi kaksi sarjapistettä 1-0 (0-0, 1-0) lukemin.

1. jakso

Ysit oli hallisevampi osapuoli ottelun avausjaksolla. Kolmeen ensimmäiseen vuoroon se onnistui luomaan kotiutustilaisuuksia ja mikä tärkeintä piti tiiviillä ulkopelaamisellaan vastustajan poissa kolmospesältä. Avausvuorossa Linda Kemppainen ja Hanna Järvi järjestivät ruokaa Henriikka Hariselle, mutta lyöjäjokerin ruuti oli ottelussa märkää. Perään Eveliina Kainlaurin lyönti polttolinjaan ei riittänyt Eveliina Rantoselle.

Toiseen vuoroon tilanne luotiin jälleen Hariselle, mutta lyönti painui polttolinjaan kopiksi. Kolmanteen vuoroon Ysien tilanne kuivui, kun Joensuun lukkari Hanna Toiviainen irrotti Rantosen kolmospesältä.

Kotijoukkue Joensuu sai hieman pelistä kiinni avausjakson lopulla ja pääsi kokeilemaan Ysien ulkokentän kestävyyttä. Siitä ei ollut huolta, sillä kotijoukkueen ensimmäinen kotiutus ei yllättänyt Järveä ja Henna Hakulisen kotiutus painui puolestaan kopiksi Ellinoora Ojalalle.

Neljännen aloittavallaan Ysit järjesteli vielä Hariselle tilanteen, mutta Ysit jäivät jaksolla ilman juoksuja, kun Harisen kotiutus painui takatilanteessa kopiksi polttolinjaan.

2. jakso

Toista jaksoa hallitsi kotijoukkue selvästi. Avausvuorostaan lähtien se loi painetta Ysien ulkokenttää vastaan ja kahteen ensimmäiseen vuoroon se sai yrittää kuudesti kotiutusta, kunnes ottelun avausjuoksu näki päivänvalon. Nora Pulkkinen iski pallon pienellä onnella koppari Ojalan eteen ja Marianne Roiha toi joensuulaisille voittojuoksun.

Yseillä oli omat paikkansa tasoitukseen. Toisessa vuorossa joukkue sai harhaheitolla ilmaisen kolmostilanteen, mutta Harisen kotiutus kakkospuolelle pysähtyi Roihan räpylään.

Vielä viimeiselle tasoittavalleen Ysit rakenteli jo tilanteenpoikasta, mutta Joensuun Senna Surakan järjestämä kikka päätti ottelun. Surakka näytteli pallon karanneen kakkospuolelta läpi ja kakkoselta irronnut Noora Leppälä jatkoi matkaansa suoraan kohti kotipesää. Todellisuudessa pallo oli jo kotipesässä.

Pelinjohtaja Jari Komulaisen kommentit:

– Pelasimme tänään kauden parasta ulkopeliä. Olimme päättäväisiä ja teimme palot juuri niistä paikoista kuin sovimme, eikä pallo poltellut tänään räpylässä. Kotiuttamisessa oli tänään haasteita, emmekä saaneet kunnon yrityksiä kotiutustilanteissa. Pelin tasoon olen tyytyväinen, vaikka pistesaldo ei auennutkaan. Ensimmäisellä jaksolla pystyimme olemaan se parempi joukkue kentällä, mutta tästä voi hyvillä mielin jatkaa eteenpäin, sillä pelimme taso on parantunut huomattavasti viime peleistä.

– Linnea Laatikaisen tuleminen kokoonpanoon oli positiivinen juttu meille ja tiivisti ulkopelaamistamme. Hänen avullaan pystyimme pelaamaan laajemmalla rintamalla polttolinjassa ja hän tuo meille myös enemmän jalkoja ykköskärkeen. Hyvillä mielin voi lähteä kohti seuraavaa peliä, sillä ulkopelaaminen oli tänään voittavalla tasolla.