Tulevalla kaudella Pesä Ysien pelinjohtajana toimii Jerry Stenberg.

Imatralta lähtöisin oleva Jerry Stenberg on Pesä Ysien uusi pelinjohtaja. Reilu viikko sitten 53 vuotta täyttänyt Stenberg toimi kaksi edellistä kautta Mynämäen Vesan valmennusryhmässä ja kakkospelinjohtajana ensin Superpesiksessä ja viime kauden Ykköspesiksessä.

Koko projekti on lähtenyt niin nopeasti liikkeelle, mutta on hienoa mitä Ysit ovat Lappeenrannassa rakentamassa, että lähden tosi mielelläni mukaan pelinjohtajaksi. Varsinkin, kun pääsee pelaamaan ja tavoittelemaan suuntaa ylöspäin, on se sitten Ykköspesistä tai Superpesistä.

Stenberg haluaa pitää joukkueensa pelaamisen yksinkertaisena, jossa jokainen pelaaja vastaa omasta tontistaan. Ennen Mynämäkeä seitsemän kautta Hämeenkyrön Räpsän ja myöhemmin Turku-Pesiksen valmennusryhmässä ollut Stenberg painottaa kuitenkin ettei pelaamisen pidä olla liian vakavaa.

Haluan yksinkertaistaa pesäpalloa ja haluaisinkin pelata ns. ruutu-pelaamista. Jokainen pelaaja tietää mitä he osaavat ja jokainen hoitaa sen oman ruutunsa. Sen jälkeen seuraava hoitaa taas omansa ja tavoitteena on sitä kautta saada oikeat tilanteet oikeille pelaajille. Pelaamisen pitää myös olla iloista, eikä liian vakavaa.

Pesä Yseillä on tällä hetkellä tulevaksi kaudeksi kaikkiaan 16 pelaajasopimusta. Yhteistyösopimus Joensuun Mailan kanssa voi tuota joukkueen pelaajamäärää kasvattaa, mutta jo nyt Stenberg on tyytyväinen siihen miten joukkue on kasattu.

Joukkue on sellainen, jolla voi Ykköspesiksessä menestyä ilman muuta. Farmisopimus Joensuun Mailan kanssa helpottaa toimintaamme vieläkin enemmän ja luulen, että kasassa oleva joukkue on Ykköspesiksen yksi parhaista tällä hetkellä.