Ysien tiivistahtinen kesäkuu jatkuu tiistaina, kun Vanhalle kentälle saapuu vieraaksi Janakkalan Jana.

Kesäkuu toi Yseille peliruuhkan. Perjantaina ja lauantaina vastassa oli Kuusankosken Puhti. Loppuviikosta joukkue matkustaa Poriin ja Laitilaan, mutta sitä ennen joukkue kohtaa tiistaina kotikentällään Janakkalan Janan.

Janakkala on edennyt pisteiden valossa liki Ysien tahdissa. Molemmat ovat pelanneet kahdeksan ottelua, joista Ysit on kerännyt 15 ja Janakkala 14 pistettä.

Lyöjäpuolella vieraiden ylivoimainen ykkönen on Reetta Aralinna saldolla 0+16. Toisena tilastossa oleva Iida Järvinen on kerännyt tasan puolet vähemmän lyötyjä.

Tuotujen tilastoa johtaa Kiira Yrjänen (12) ja kärkilyöntejä Kaisa Kuittinen (34).

Kumpikaan joukkueista ei ole loistanut sisäpelissä. Ysit on tehnyt ottelua kohden seitsemänneksi eniten juoksuja (7,8), mutta tilastoa kaunistaa murskavoitto Kirittäristä. Janakkala on samassa tilastossa vasta 12 kuudella tehdyllä juoksulla ottelua kohden. Sama teema toistuu vierailla niin kolmostilanteissa kuin kärkilyöntien määrässä. Jälkimmäisessä joukkue on yksi koko sarjan heikoimmista.

Ysien vahvuudet alkukauden aikana ovat olleet ulkopelissä. Joukkue on päästänyt koko sarjassa vähiten juoksuja, mutta sisäpeli ei vastaavasti ole vielä löytänyt parasta uomaansa.

Kokoonpanot julkaistaan ottelupäivänä klo 12.

Otteluliput ennakkoon verkkokaupasta. K-Plussa kortilla ilmainen sisäänpääsy.

Otteluennakon tarjoavat K-Market Vapari & Kanneli & Ratakatu.