Pesä Ysit palasi voittojen tielle lauantaisen tappion jälkeen ja kaatoi Janakkalan Janan kotonaan kotareiden jälkeen niukasti 2-1 (3-1, 2-3, 3-1).

Tuulisessa, mutta aurinkoisessa säässä pelatun ottelun avausjakson avaimet piilivät Ysien vahvassa ensimmäisessä sisävuorossa ja kaikki neljä vuoroa hyvin pitäneessä ulkopelissä.

Janakkala tuli vahvasti heti ottelun alkuun ja loi nopeasti kotiutustilanteiden putken, mutta koko jokerikolmikko jäi nollile.

Ysit tarttui sisäpeliin kiinni kotijoukkueen uhmakkuudella. Piitu Saarinen löi pallon hieman onnellakin väliin ja vei Ysit johtoon. Seuraavaksi ulkokenttää testasi Mette Leskinen, jonka varsilyönti poltteli etupelaajan räpylässä. Loistavan ottelun alun kruunasi Reetta Lehtinen lyömällä pallon pystymailalla väliin siirtäen Ysit jo 0-3 johtoon.

Alkurynnistyksen jälkeen sisäpeli ei samalla tavalla enää luonnistunut, mutta alkukauden hurmannut ulkopeli piti vieraat kaukana jaksovoitosta, vaikka marginaaliksi jäi vain kaksi juoksua.

Tauon jälkeen Ysit siirtyi ykköspalkittu Marianne Sivosen ja Leskisen lyönneillä 2-0 johtoon. Kotijoukkue puolusti johtoa erinomaisesti, kunnes yksi yksittäinen lyönti muutti kaiken. Kaisa Kuittisen kolmospuolen sivallus livahti räpylän alta maisemiin ja Janakkala tuli tasoihin.

Neljännen tasoittavalla vieraat punnersivat pakkotilanteessa yhden juoksun ja ratkaisu siirtyi kotiutuslyöntikilpailuun.

Kotareissa Ysit oli vahva. Se teki kolme juoksua viidellä parilla ja jätti Janakkalalle kovan painetilanteen. Ulkokenttä hoiti loput ja näin kotiutuslyönnit kirjattiin Yseille 3-1.

Ysien ohjelma jatkuu tiiviinä. Loppuviikosta joukkue matkaa länsirannikolle kohtaamaan Laitilan ja Porin Pesäkarhut.

Lehdistötilaisuus (Youtube)

Ottelun tilastot

Otteluraportin tarjoaa K-Market Ratakatu.