Itä-Länsi -viikonloppu on jätetty taakse ja viikon mittaisen tauon jälkeen päästään jälleen pelaamaan. Ysit matkaavat keskiviikkona Tampereelle, jossa vastaan tulee Manse PP.

Ennen arvo-ottelun tuomaa taukoa Ysit nappasivat upean vierasvoiton Hyvinkään Tahkosta. Voittoon joukkueen siivitti lyöjäjokeri Henriikka Harinen, joka iski seitsemän juoksua hyvinkääläisten ulkokentästä mukaan lukien ajolähdöstä tulleen uran ensimmäisen kunnarin. Avausjakson 7-1 hävinneet Ysit nousivat toisella jaksolla 4-7 voittoon ja kaappasivat supervuoronkin nimiinsä Harisen kotiuttaessa Elina Väreen.

Vastustaja

Manse PP löytyy sarjataulukosta tällä hetkellä viidenneltä sijalta. 14:stä ottelustaan se on voittanut kahdeksan ja hävinnyt kuusi. Edellisessä ottelussaan viime keskiviikkona se kohtasi Porin Pesäkarhut ja koki vieraskentällä suoran 2-0 tappion (7-2, 7-3).

Tappio Porissa katkaisi tamperelaisten viiden ottelun voittoputken. Putken aikana joukkue kaatoi Seinäjoen kahdesti 2-0 lukemin, Mynämäen Vesan 2-0, sekä Hyvinkään Tahkon ja Kempeleen Kirin 2-1 lukemin.

Tamperelaiset vierailivat Vanhalle Kentällä toukokuun lopulla ja veivät tuolloin pisteet puhtaasti 0-2 lukemin. Puhtaasti myös siinäkin mielessä, että jaksot päättyivät Manselle 0-3 ja 0-2. Tuolloin Mansen Anna Ala-Kauhaluoma, Senni Sallinen ja Henna Suominen vastasivat lyödyistä juoksuista kahden juoksun tullessa vapaataipaleella.

Tilastopuolella joukkueen ykkönen lyöjätilastossa on Henna Suominen, joka on 14:ään otteluun lyönyt 27 juoksua. Sarjan lyöjätilastossa kahdeksantena oleva Suominen on toiminut pääasiassa joukkueen lyöjäjokerina, mutta on kuitenkin kahdessa ottelussa joutunut ulkopelipaikalle ja pelasi alkukaudesta niin Poria kuin Seinäjokeakin vastaan kolmospolttajan paikalla. Ulkopelissä tai ei, niin Suominen on kaikissa pelaamissaan 14:ssä ottelussa lyönyt vähintään yhden juoksun.

Tamperelaisten etenijätilaston ykkönen on puolestaan Henna Peltokangas, joka löytyy koko sarjan tilastosta kahdeksannelta sijalta. Kaikissa joukkueen 14:ssä ottelussa pelannut Peltokangas on tuonut 23 juoksua. Koko kauden aikana ainoastaan kertaalleen Peltokangas on jäänyt ilman tuotua juoksua. Tuo tapahtui vierasottelussa Seinäjokea vastaan kesäkuun lopussa.

Kärkilyöntitilastossa Mansen ykköset ovat Mirka Rintamäki ja Peltokangas, jotka koko sarjan mittapuulla katsottuna löytyvät jaetulta 17:ltä sijalta. Niin Rintamäki kuin Peltokangas ovat keränneet pelaamissaan otteluissa 62 kärkilyöntiä.

Historia

Keskiviikon ottelu on joukkeiden välillä 16. Superpesiksessä. Ysit ovat voittaneet otteluista kaksi ja edellinen voitto runkosarjassa on lähes kuuden vuoden takaa elokuulta 2013. Tuolloin Ysit kaatoivat Mansen Räpsä nimellä pelanneet tamperelaiset 2-0 (5-0, 4-2).