23 vuoden tauon jälkeen Lappeenrannan Itä-Länsi ottelu pelataan Vanhalla Kentällä 1.10.2022 kello 13.00.

Kumpikin joukkue saa vahvistuksia Superpesiksestä, kun Joensuun Mailassa pelaava Marianne Roiha (Länsi) ja Imatran Pallo-Veikoissa pelaava Rasmus Surakka (Itä) ovat vahvistaneet saapumisensa tapahtumaan.

Lappeenrannassa pelattiin vuosien 1934-1945 ja 1996-99 välisenä aikana vuosittainen Itä-Länsi ottelu kaikkiaan yhdeksän kertaa. Joukkueet jakaa pohjois-eteläsuunnassa kulkeva Kauppakatu ja nykyisellään myös kaupungin eteläosissa kulkevan Vanha Viipurintie.

Otteluista muistuttava lähes 90 vuotta vanha kiertopalkinto ehti olla kadoksissa yli 20 vuotta, kunnes viime keväänä palkinto löytyi lappeenrantalaiselta kirpputorilta.

Aivan mahtavaa, kun kiertopalkinto löytyi ja vielä näin pesäpallon juhlavuonna olemme suorastaan velvoitettuja järjestämään Itä-Länsi tapahtuman. Tiedotamme tarkemmin joukkueiden kokoonpanoista ensi viikolla. Tässä vaiheessa on mahtavaa, että Roiha ja Surakka ovat paikan päällä, iloitsi seuran toiminnanjohtaja Ville Lantta.

Vuosina 1936 ja 1939-1944 otteluita ei pelattu, mutta 30- ja 40-luvulla pelattiin kaikkiaan viisi Itä-Länttä, joista Itä voitti kolme ja Länsi kaksi. Tapahtumaa heräteltiin henkiin 90-luvun lopussa, jolloin ottelu pelattiin neljästi. Vuosien 1996 ja 1999 välisenä aikana Länsi voitti ottelun kolmesti ja ainoastaan vuonna 1998 Itä onnistui nappaamaan ottelusta voiton.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta Vanhan Kentän pukuhuonerakennuksen työmaasta johtuen sisäänkäynti tapahtuu vain Lentäjänkadun eli Prisman puoleisesta sisäänkäynnistä. Vanhan Kentän kioski palvelee myös tapahtuman aikana vapaaehtoismaksun pohjalta.