Ysit aloittivat kauden viimeisen neljänneksen Juvalla kohtaamalla viime lauantaina Kempeleen Kirin. Tasapainoisella ja varmalla esityksellä joukkue nappasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen voitoonsa, kun Kempele kaatui 2-0 (4-3, 4-0). Tuon ottelun jälkeen Kempele ja viimeinen pudotuspelipaikka oli yhden pisteen päässä, mutta pohjoispohjanmaalaiset hakivat sunnuntaina voiton Hyvinkäältä nousten kolme pisteen päähän.

Vastustaja

Hyvinkää löytyy sarjataulukosta seitsemänneltä sijalta kahdeksan pistettä Ysejä edellä ja on pelannut yhden ottelun vähemmän. Tahkolla on viiden pisteen etumatka viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevaan Kempeleen Kiriin. Ero joukkueiden välillä kutistui kahdella pisteellä sunnuntaina, kun Kempele suuntasi Juvalta Hyvinkäälle ja haki Pihkalan kentältä 0-1 (5-5, 1-4) vierasvoiton.

Kempele -tappion lisäksi Hyvinkää on viidestä edellisestä ottelustaan hävinnyt kolmesti. Kesäkuun viimeisellä kierroksella se hävisi Porille 0-2 ja heinäkuun puolella tappiot ovat tulleet Pesä Yseille 1-2, Lapualle 2-0. Joukkueen ainoa voitto viimeiseen kuukauteen on tullut sarjan peräpitäjästä Lappajärven Veikoista.

Joukkueet ovat kohdanneet runkosarjassa kolmesti aiemmin tällä kaudella. Toukokuussa joukkueet pelasivat ottelut peräkkäisinä päivinä ja tuolloin Tahko nappasi ensin voiton kotikentällään 1-0 ja seuraavana päivänä Lappeenrannassa 1-2 lukemin. Joukkueiden kolmas kohtaaminen kaksi viikkoa sitten päättyi Ysien 1-2 vierasvoittoon, kun seitsemän juoksua paukuttaneen Henriikka Harisen johdolla Ysit nousivat avausjakson tappiosta huolimatta voittoon supervuoron jälkeen.

Tilastopuolella joukkueen kärkinimi lyöjätilastossa on lyöjäjokeri Pauliina Harinen, joka iskenyt tällä kaudella 25 juoksua. Koko sarjan lyöjätilastossa Harinen löytyy yhtä sijaa korkeammalta kuin isosiskonsa Henriikka, joka on puolestaan lyönyt Pesä Ysien paidassa 1+23=24 juoksua ja on sijalla 12.

Koko sarjan etenijätilastossa Hyvinkää on miehittänyt kolmella pelaajalla sijat 20-30. Anni Heikkilä on 23. 17:llä tuodulla juoksulla, Emmi Hytönen 24. 16:lla tuodulla ja Iida Tossavainen 29. 14:llä tuodulla. Verrattaessa kummankin joukkueen kärkietenijöitä on Pesä Ysien kaksi parasta etenijää Elina Väre (28) ja Marianne Roiha (16) tuoneet yhteensä lähes saman verran juoksuja kuin Hyvinkään kolmikko.

Kärkilyöntitilastossa Hyvinkään ykkönen on Lotta Vahvelainen 79:llä kärkilyönnillä. Koko sarjan mittapuulla Vahvelainen on 13:lla sijalla. Vahvelaisen vanavedessä on Heikkilä, joka on kerännyt 65 kärkilyöntiä. Ysien puolelta ykkönen on koko sarjan kolmantena oleva Marianne Roiha, joka Kempelettä vastaan ylitti 100 kärkilyönnin rajan. Roiha on kerännyt yhteensä 101 kärkilyöntiä.

Historia

Joukkueiden kolme kohtaamista tämän kauden aikana ovat menneet Hyvinkäälle lukemin 2-1. Seitsemästä aiemmasta kohtaamisesta voitot ovat kuitenkin Pesä Yseille 4-3.