Avausjakso oli hyvin samanlainen, kuin eilen Hyvinkäällä. Kumpikin joukkue sai luotua omat paikkansa juoksujen tekoon, mutta ulkopeli oli kummankin joukkueen vahvuus. Myöskään kolea ilma ei auttanut kummankaan joukkueen sisäpeliä, sillä lämpömittari oli kivunnut hädin tuskin yli kymmenen asteen.

Ysien sisäpeli osoitti kuitenkin ensimmäisellä jaksolla hyvin pieniä heräämisen merkkejä. Jakson ainoa juoksu syntyi, kun Henriikka Harinen iski pallon kakkospussiin ja Elina Väre toi Yseille juoksun.

Tahko oli tasoittaa ottelussa toisessa vuorossa, kun Marianne Penttinen iski vanhalla kotikentällään pallon kakkospuolelta läpi ja ainoastaan Susanna Alavan tappava heitto kaukaa kolmospesälle eväsi Penttiseltä kunnarin.

Toiselle jaksolle lähdettäessä kummatkin joukkueet jatkoivat ulkopelissä erinomaisia otteita, mutta sisäpelissäkin nähtiin huomattavaa parannusta. Henriikka Harisen iskettyä Ysit johtoon ensimmäisessä vuorossa, keräsi suurimman kohahduksen lähes 200 -päiseltä yleisöltä superpesisdebytantti Siiri Pulkkinen, joka tälläsi toisessa vuorossa pallon kakkosrajaa nuollen kauas maisemaan. Pulkkisen lyönnillä kotiin tuli Hanna Järvi naisen itse kiertäessä suoraan kakkospesälle.

Oli tämä parempi peli kuin eilen, nyt saimme kotiakin lyötyä tyttöjä. Eilen niitä ei oikein tullut, mutta parempaan suuntaan tässä on menty. Toki ulkopelissä pieniä räpylä- ja muita huolimattomuusvirheitä oli, mutta niitä on helppo korjata, kertoi joukkueen ykköspalkittu Eveliina Rantonen.

Perään Fanni Kanerva laittoi hermopallon, jolla Annika Turtiainen toi Ysielle johtojuoksun, mutta kotiin saapuessaan Turtiainen ei astunut kotipesään. Tilanteesta ottelun päätuomari Suvi Kaukovalta tuomitsi Turtiaisen palaneeksi.

Kolmannessa vuorossa nähtiin ratkaisu, kun nopeaan tahtiin Hyvinkään Anni Tuomi ja Lotta Vahvelainen iskivät Ysien ulkokentästä juoksut naiseen. Ysien oma kiri neljännen aloittavalla tyssäsi, vaikka tilanteita juoksun tekemiseen saatiin luotua.

Ottelun edettyä supervuoroon Sarita Heikkinen iski Ysit johtoon hienolla lyönnillä kolmospuolelle, jolla kotiin viiletti Eveliina Rantonen. Ysien riemu ja toive kahdesta pisteestä mureni kuitenkin Hyvinkään tasoittavalla, kun ensin Pauliina Harinen kotiutti Penttisen ja perään Ira Jokivallin lyönti kakkospuolelle poltti Ysien ulkokentän räpylöissä.

Joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta oli eri mieltä oman joukkueensa ykköspalkitun kanssa.

Eveliina oli sitä mieltä, että tämä oli parempi peli kuin eilen, mutta itse olen eri mieltä. Vaikka eilen emme saaneet yhtään pistettä, niin pelasimme eilen paremmin. Ne yksittäiset jutut ja nukahdukset, joilla päästimme Tahkon peliin mukaan ja olisimme menneet 3-1 johtoon, jos pesään olisi juostu loppuun asti, jolloin Tahkon olisi tarvinnut tehdä kolme juoksua. Nämä kaikki kuuluu peliin ja niille ei voi minkään, Lantta mietti.

Ysit pelaavat seuraavan kerran ensi keskiviikkona kun Vanhikselle saapuu vieraaksi Manse PP Tampereelta.