Pesä Ysit tuli viikon ainoaan otteluun erinomaisen avausjakson kautta, mutta ote katosi tauolla ja Pattijoki vei voiton jaksoin 1-2 (4-0, 2-3, 0-1).

Ysien lähtö otteluun oli erinomainen. Aloittavalla sisävuorolla pesät täyteen kärjestä ja ajolähtöön lyömään Mette Leskinen, joka kotiutti yksittäisillä lyönneillä ensin Ella Latva-Panulan ja heti perään Tiia Saarelan.

Kakkoskärki saatteli vielä Erika Sauvalan kolmoselle ja hänet kävi saattelemassa kotiin jokerina tällä kertaa pelannut Piitu Saarinen. Ysit johti ensimmäisen sisävuoron jälkeen siis 3-0.

Ensimmäisellä ulkovuorolla räpylä piti erinomaisesti lukkari Marianne Sivosen sekoitettua Pattijoen pasmat jättäen vieraat ilman kolmostilannetta.

Toisessa vuoroparissa Ysien peli ei rullannut enää yhtä iloisesti ja kotiutusyritykset jäivät puuttumaan. Pattijoki tasoittavalla rakensi ajolähdön lyöntijärjestyksen hännästä. Sen tilanteen Sivonen sotki kahdella oikein ajoitetulla väärällä ja etenijä kärähti kotiin. Ykköskärki rakensi myös tilanteen, mutta sekään ei tuonut avausjuoksua.

Kolmas vuoropari tarjosi Yseille uuden iskunpaikan, kun kärki leipoi pesät täyteen Leskiselle, mutta tällä kertaa kaksi yritystä tuotti kaksi paloa. Vastaavasti ulkovuoro oli Sivosen johdolla timanttisen hyvä. Pattijoki kärähti kolme kertaa neljällä lyöjällä ja takaa-ajo jäi neljännen tasoittavan varaan.

Siinä Sivonen löi Latva-Panulan kotiin ja vei Ysit 4-0 johtoon ennen vieraiden viimeistä iskua. Se jäi vajaaksi ja Ysien ulkokenttä näytti vahvuutensa. Erityisesti kakkospolttaja Saarela väläytteli osaamistaan kahdella hienolla kopilla. Näin ensimmäinen piste kirjattiin Yseille.

Tauolla tapahtuu ihmeellisiä asioita. Ysit oli ensimmäisellä ulkovuorolla räpylässä epävarmempi kuin aiemmin tehden tukun virheitä ja syntyneistä tilanteista Pattijoki löi kolme juoksua koppareiden eteen tippuneilla lyönneillä.

Epävarmuus tarttui myös sisäpeliin ja lopulta vuoro päättyi numeroon neljä ilman kolmostilannetta.

Toisessa vuoroparissa ulkopeli palasi tutuille raiteilleen, mutta sisäpelin virkoamista tauon jälkeen jäätiin odottamaan. Yksi kolmostilanne tuli, mutta sisävuoro piti sisällään paljon virheitä, mikä teki takaa-ajon rakentamisesta hyvin vaikeaa.

Kolmannessa vuoroparissa Ysit jatkoi räpylässä vahvaa suorittamista, mutta isku tasoittavalla jäi todella lyhyeksi. Kärki ei onnistunut vaihtolyönneissä alkuunkaan ja joukkue sai asetella räpylät käteen nopeasti uudelleen.

Räpylä piti taas ja Ysit pelasi itselleen palottomalla ajolähdöllä hyvän sauman hoitaa ottelu nimiinsä ilman kotiutuslyöntikilpailua. Ajolähtöä asettui purkamaan Leskinen, joka ei onnistunut kotiutuksessa, mutta sai tilanteen jatkumaan Saariselle. Hän painoi pallon vastustamattomasti väliin ja tilanteeksi 1-3. Viimeisellä  lyönnillä Saarinen tiputti pallon uudelleen väliin ja kotiin karkasi Noora Leppälä.

Kahden juoksun jälkeen Ysit tyhjensi kentän kopilla ja lähti rakentelemaan tasoitusta kärjestä. Se rakensi yhden palon ajon ja tilannetta tuli ratkomaan numerolla neljä Sivonen. Hän ei onnistunut ja tilanteen jatkuessa kahdella palolla lyöntipaikalle saapui Reetta Lehtinen, jonka kotiutuslyönti painui kopiksi ja jaksot tasattiin näin 1-1.

Jatkopallot menivät Yseiltä niin plörinäksi, kuin vain mahdollista. Jokainen kotiutusyritys oli kaukana onnistumisesta ja taululle kirjattiin viidestä parista nolla juoksua. Pattijoki ratkaisi ottelun heti ensimmäisessä parissa ja vei kaksi pistettä mukanaan.

Ysit jatkaa Ykköspesiksen etelälohkon kolmosena.

Ysit pelaa seuraavan kerran viikon päästä 10.7. Oulun Lippoa vastaan vieraskentällä.

Ottelun tilastot (pesistulokset.fi)

Lehdistötilaisuus (Youtube)

Otteluraportin tarjoaa K-Market Ratakatu.