Ensimmäistä kertaa Juvalla pelataan naisten Superpesistä, kun 13.7 Lappeenrannan Pesä Ysit ja Kempeleen Kiri taistelevat Sinisellä Laguunilla sarjapisteistä kello 15.

Ottelu pelataan Juvan Puistolan Pesäpallostadiolla, joka tunnetaan myös nimellä Sininen Laguuni. Aiempina vuosina miesten Superpesisjoukkue Kiteen Pallo on pelannut Juvalla kotiotteluitaan, mutta naisten pääsarjatason pesäpalloa ei kunnassa ole ennen nähty.

Pesä Ysien toiminnanjohtaja ja pelinjohtaja Ville Lantta kertoo, että Juvan kunta oli erittäin aktiivinen saadakseen Siniselle Laguunille myös naisten pääsarjapesäpalloa.

Juvahan on perinteinen pesispitäjä ja kulttuurin juuret syvällä. Heillä on upea stadion ja Kitee on pelannut jo miesten Superpesistä siellä. Myös Juvan kunnanjohto on ollut erittäin aktiivinen asian suhteen ja helposti saimme rakennettua kokonaisuuden maaliin.

Kempeleen Kirin pelinjohtaja Mika Takalahdelle Juva on hieman oudompi paikka, sillä mies matkaa joukkueensa kanssa lähes tuntemattomuuteen. Takalahti on kuitenkin tyytyväinen, sillä Juvalta Hyvinkäälle suuntaavalle joukkueelle tulee matkakilometrejä reilut sata vähemmän. Jotain tuttua Takalahdelle ja kempeleläisille Sinisellä Laguunilla kuitenkin on, sillä kentän väri on tismalleen sama kuin Kempeleen kotikentällä.

”Kyllä meidän pääsarjajoukkueiden on hyvä tehdä ”peeärrää” muuallakin kuin omilla kulmilla.” – Ville Lantta

Ensin katsottiin tietenkin, että paljonko sinne on matkaa ja oltiin tyytyväisiä, että säästämme matkakustannuksissa ja ajassa. Toisekseen tiedän Juvan pesäpallokentän ja sieltähän löytyy meille tuttu kentän väri, sininen. Mukava päästä itsekin korkkaamaan uusi pelipaikkakunta ja stadion.

Pesä Ysit ovat aiempina vuosina pelanneet kotimaan kamaralla kotiotteluitaan Imatralla ja Haminassa. Näiden lisäksi Ysit pelasivat 7. kesäkuuta 2008 kotiottelun Porin Pesäkarhuja vastaan Viipurissa ja viime kesänä kauden avauksen Espanjan Fuengirolassa Lapuan Virkiää vastaan. Kumpikin pelinjohtajista on samaa mieltä omien kaupunkien ulkopuolella pelattavien otteluiden hyödyistä.

Kyllä meidän pääsarjajoukkueiden on hyvä tehdä ”peeärrää” muuallakin kuin omilla kulmilla, ja sitä kautta saattaa lajia paremmin esille sekä saada uusia nuoria innostumaan kansallispelin pariin. Yhteisellä asialla tässä ollaan, kertoo Lantta.

Kyllähän se on hienoa, että meidän lajia levitetään ympäri Suomen ja sitä kautta voidaan nostattaa jonkinlaista uutta buumia eri paikkakunnille. Tärkeää on, että mahdollisimman monessa Suomen kolkassa olisi hyvässä toiminnassa olevia pesäpalloseuroja. Toivotaan, että Juvakin saa uuden nosteen pesäpalloon, Takalahti kertoo.