Pesä Ysit hakivat arvokkaat kaksi pistettä ja kultaakin kalliimman vierasvoiton Hyvinkäältä, kun Tahko kaatui supervuoron jälkeen lukemin 1-2 (7-1, 4-7, 0-1).

Vielä ensimmäisen jakson alussa Ysit pysyivät ottelussa hyvin mukana. Pauliina Harisen vietyä Tahkon johtoon iski isosisko Henriikka puolestaan Ysit tasoihin laittamalla pallon siistisi kolmospuolelle väliin.

Toisen vuoron mustat minuutit veivät Yseiltä mahdollisuuden taistella ensimmäisen jakson voitosta. Ensin Anni Heikkilä iski kolmospuolelta pallon avaralla Pihkalan kentällä maisemaan ja kiersi kunnarin vieden Tahkon 2-1 johtoon. Seuraavana lyömään tullut Lotta Vahvelainen iski puolestaan kakkospuolelta pallon läpi ja kiersi kunnarin Heikkilän tuodessa ekstrajuoksun. Kun vielä Iida Tossavainen kotiutti Vahvelaisen johti Tahko jo 5-1.

Tahko karkasi kolmannessa vuorossa jo 7-1 johtoon ja vei lopulta jakson samoin lukemin. Tauolle Pesä Ysien pukuhuoneessa kuitenkin luotiin henkeä. Ysien ainokaisen avausjaksolla lyönyt Harinen ei halunnut paljastaa mitä tauolla oikein tapahtui.

Ihan kaikkea ei voi kertoa mitä siellä tapahtui, mutta puhuimme siitä miten avara Pihkalan kenttä on. Meillä on ollu vähän vaikeaa viime peleissä ja lähdettiin hakemaan hyviä onnistumisia. Ekalla jaksolla oltiin vähän katselijoiden roolissa, mutta saimme tauolla haettua hyvän hengen päälle ja pukukopista tultiin toiselle jaksolle ihan eri ilmeellä.

Pelinjohtaja Ville Lantta raotti hieman salaisuuden verhoa tauon tapahtumista.

Tauolla piti hieman avautua. Minua hävetti avausjakson jälkeen niin paljon, miten heikkoja olimme. Tiesin, että pitäisihän meidän kohdalta saada palloja kiinni, kuvaili Lantta tauon tapahtumia.

Ysit tulivat toiselle jaksolle kuin uudesti syntyneenä. Tahkon lukkarin Anni Heikkilän lipsautettua vapaataipaleen ensimmäiseen vuoroon oli hengen siemen kylvetty. Vaikka Tahko karkasi omalla ensimmäisellä vuorollaan 3-1 johtoon tuli Ysit toisen aloittavalleen henki päällä. Lukemat olisivat toki voineet olla avausvuorossa paljon rumemmatkin, mutta Sarita Heikkisen viime hetken venytys Essi Ritolan kakkosluukkulyöntiin piti Ysit kahden juoksun päässä.

Taisteluhenki heräsi liekkeihin viimeistään toisen aloittavalla, kun Henriikka Harinen tyhjensi pajatson Heikkisen järjestelemästä ajolähdöstä. Harinen iski pallon kakkosluukusta kauas Pihkalan kentän uumeniin ja Elina Väre, Marianne Roiha ja Heikkinen saivat rauhassa tuoda juoksut Harisen kiertäessä uran ensimmäisen kunnarin Superpesiksessä.

Hyvältähän tuo tuntui, etenkin kun sain tehdä sen vanhalla kotikentällä. Se tekee siitä vieläkin erityisemmän, kuvaili Harinen kunnariaan.

Jos jollekin pelaajalle Lantta soisi kunnarin niin Hariselle, sillä kotiottelussa Lappajärveä vastaan Harinen iski pallon samaan paikkaan Vanhalla Kentällä, mutta tuolloin hänen ja Annika Turtiaisen epäonneksi lyönti osui Turtiaista jalkaan.

Henriikalle jos kenelle tuollaisen lyönnin suo, sillä häneltä on tullut niin monta hyvää luukkuvetoa tällä kaudella. Välillä meidän omatkin pelaajat on ottaneet varmoja läpilyöntejä kiinni ja tehneet niistä laittomia. Kyllähän sillä lyönnillä joukkue sai hengen päälle, kertoi Lantta.

Supervuorossa Harinen iski vielä kertaalleen. Kahden palon ajosta Harinen laittoi hermopallon Tahkon polttolinjalle ja se poltti ulkopelaajan räpylässä.

Voitollaan Ysit katkaisivat viiden ottelun tappioputken ja Lantta huokaisikin helpotuksesta ottelun jälkeen.

Meillä on ollut vaikea jakso ja vastustaja on jopa tarjonnut meille voittoa, mutta meistä ei ole ollut ottajiksi. Tänään tiukassa paikassa meistä siihen oli, vaikka ei se aina ihan noin yksinkertaista ole. Voitto lämmittää tähän Itä-Länsi -taukoon erittäin paljon.