Ysit – Tahko, 20

Lauantai herätti Ysittäret aikaisin. Pirtsakka pakkasaamun ulkoilu, tuhti aamupala ja uusi koppilista – kaikki palikat olivat kohdillaan pelipäivää varten. Aamupelissä Ysittäret astelivat kiilaan Hyvinkään Tahkon kanssa. Roiha voitti hutunkeiton, ja Ysit lähtivät sisävuoroon takomaan juoksuja. Sisäpeli rullasi iloisesti varsinkin ensimmäisellä jaksolla, kun Ysit rakensivat tilanteita laatulyönneillä. Positiivista oli, että juoksuja lyötiin ja tuotiin koko joukkueen voimin. Myös räpylä kesti pääsääntöisesti hyvin. Ensimmäinen jakso päättyi Ysien 7-4 voittoon. Toinen jakso oli vähäjuoksuisempi. Ysien sisäpeli ei ollut yhtä irtonaista, mutta tiukoissa paikoissa joukkue oli vahva räpylässä. Pelinjohtaja, Lantta, ohjeisti, että tasatulos toiselta jaksolta riittää, mutta tytöt janosivat puhdasta 2-0 voittoa. Toisen jakson kolmannen tasoittavalla Ysit pääsivätkin yrittämään tasatilanteessa voittojuoksua. Lopulta ratkaisijan viitan nappasi Henriikka Harinen nasakalla polttolinjan puhkaisseella saumavedolla, jolla Elina Väre livisti kotipesään. Voittaminen tuntui taivaalliselta!

Manse – Ysit, 20

Toisessa pelissä Ysit kohtasivat Mansen. Pelin tempo oli selkeästi aamuista kovempi. Yseillä oli vähemmän aikaa juonia sisäpeliään, joten tilanteiden rakentelu oli hankalampaa. Vähäjuoksuinen ensimmäinen jakso päättyi Manseen 1-0 voittoon. Ulkopelissä räpylävarmuus ei ollut aamun tasolla, mikä näkyi etenkin toisella jaksolla, joka päättyi Mansen 7-2 voittoon. Lantta muistutti, ettei helppoja virheitä voi tehdä, jos haluaa napata sarjan kärkijoukkueilta jaksovoittoja. Toki Manse esitti vahvoja lyöntisuorituksia ja säpäkkää ulkopeliä läpi ottelun ja ansaitsikin lopputurnauspaikan.

Fiilikset

Yseillä pelipäivä jätti käteen suuria ilon aiheita. Lantta oli tyytyväinen etenkin joukkueen räväkkään asenteeseen ja siihen, että pelin taso nousi suurin harppauksin harjoitusotteluihin verrattuna.

– Iso kuva näyttäytyi hyvänä. Pieniä juttuja pitää tarkentaa, mutta ollaan oikealla tiellä. Ysit loi nahkansa ja ”ilmoittautui” sarjaan, kommentoi Lantta päivän otteluita.

Ysien kokoonpanot vaihtelivat pelistä toiseen, sillä näytön paikkoja ja ratkaisijan roolia haluttiin antaa useammalle tytölle. Pelinjohto muun muassa laittoi B-ikäisen Essi Rytterin juonimaan kotipesään Mansea vastaan.

– Essi Rytteri (-02) pelasi ennakkoluulottoman pelin lavalla Mansen matsissa ja ilmoittautui vahvasti kesän lukkariskabaan Fanni Kanervan ja Noora Pasin kanssa, iloitsi Lantta nuoren Ysittären onnistuneen lukkaripelin jälkeen.

Ysien paidassa debytoineen Sarita Heikkisen kekseliäät lyönnit ja varma räpyläpeli toivat tärkeää varmuutta Ysien peliin. Perjantaina ensimmäistä kertaa joukkueen tavanneen Saritan kommentit alkuturnauksen jälkeen olivat positiiviset.

Pesä Ysien paidassa oli mukava ja helppo pelata, sillä minut otettiin hyvin vastaan koko joukkueen toimesta jo heti ensi kohtaamisesta lähtien.Pelaaminen uudessa joukkueessa oli myös virkistävää, sillä se toi mukanaan esimerkiksi uudenlaisia toimintatapoja. Täytyy myöntää, että olihan se jännittäväkin kokemus tulla kesken kaiken täysin uuden keskelle. Sen saattoi nähdä pelisuorituksissakin, sillä esimerkiksi merkin omaksuminen nopealla aikataululla oli haastavaa. Ehdottomasti kaikin puolin positiivinen kokemus kuitenkin, kiteytti Sarita fiiliksiään alkutaipaleestaan Ysien väreissä.