Pesä Ysit nappasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa, kun Kempeleen Kiri kaatui Juvan Sinisellä Laguunilla 2-0 (4-3, 4-0) lukemin.

Kempele tuli vahvasti otteluun ja iski ensimmäisessä vuorossa kaksi juoksua Jutta Myllyniemen ja Emmi Särkiojan toimesta. Ysit kuitenkin nousivat tasoihin omalla vuorollaan ensin Sarita Heikkisen välilyönnillä ja heti perään lyönnillä kolmospussiin. Tasoituksessä Kempeleen ulkokenttä antoi pientä apua, kun polttoheitto ei tavoittanut Kempeleen lukkarin Minttu Vettenrannan räpylää. Ajolähdön jatkuessa Ysit siirtyivät johtoon, kun Henriikka Harinen kotiutti Marianne Roihan.

Kummankin joukkueen ollessa toisessa vuorossa heikkoja saatiin kolmannessa jälleen tulostaululla vaihtaa lukemia. Kempele sai järjesteltyä ajon Reetta Törmäselle ja hänen lyöntinsä kakkosjatkeelle riitti Inka Ronkaiselle.

Ysit nappasivat jaksovoiton vahvalla pelaamisellaan kolmannen tasoittavallaan. Kahden epäonnistuneen kotiutuksen jälkeen Susanna Alava laittoi pallon merkistä siististi väliin ja Elina Väre toi jakson 4-3 voittojuoksun.

Väre on tosi hyvässä juoksussa ja Roiha suorittaa kovalla prosentilla illasta iltaan. Harmi, ettemme saaneet hyvässä lyönnissä olevalle Hariselle enempää tilannetta luotua. Muutaman tosi kovan pinnan hän löi ja voitti mielestäni lyöjäjokerikilpailussa Kemppaisen ihan pystyyn, joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta mietiskeli ottelun jälkeen.

Toisella jaksolle Ysit tiivisti ulkopeliään ja käytti sisäpelissä sille annetut tilaisuudet hyväkseen. Niin ensimmäisessä kuin toisessakin vuorossa Harinen löi juoksun vuoroa kohti Heikkisen ja Väreen tuodessa 1-0 ja 2-0 juoksut.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa vuorossa, kun Ysien Marianne Roiha iski pallon polttolinjalle ja Noora Pasi ehti tuomaan kolmannen juoksun. Kempele puolestaan sai kahteen viimeiseen vuoroon luotua kaksi tilannetta Sara-Ella Kemppaiselle, mutta lyöjäjokerin kotiutukset epäonnistuivat.

Kolme pistettä miellyttää ja etenkin se, että moni likka meiltä pelasi aika hyvän pelin. Se mahdollisti sen, että kolme pistettä saatiin, kertoi joukkueen kapteeni Marianne Roiha.

Ysien kolmen pisteen voitto Kempeleestä on harvinaisuus, sillä edellisen kerran Ysit olivat voittaneet 2-0 lukemin Kempeleen 11. heinäkuuta 2012. Toki voittoja on aiemmilta vuosilta tullut, mutta kolmen pisteen voitot ovat Ysejä karttaneet. Joukkueen ykköspalkittu Roiha oli tyytyväinen pitkän putken katkeamisesta.

Se on kova juttu. Etenkin, kun tiesimme, ettei pelistä ei tulisi mitään sisäpelin juhlaa. 12:n kolmostilanteen perusteella tämä oli sellainen perus Ysit-Kempele peli.