Anttonen ja Saarela jatkosopimuksiin Ysien kanssa

Anttonen ja Saarela jatkosopimuksiin Ysien kanssa

Lotta Anttonen ja Tiia Saarela ovat allekirjoittaneet Pesä Ysien kanssa kaksivuotiset jatkosopimukset.

Etenijäjokerina koko menneen kauden pelannut Lotta Anttonen on allekirjoittanut kaksivuotisen jatkosopimuksen Pesä Ysien kanssa. Anttonen voitti Ysien sisäisen etenijätilaston tuomalla runkosarjassa 30 juoksua ja kahdessa pudotuspeliottelussa yhden juoksun.

Mailan varressa Anttosen tilastoihin kertyi 2+0 lyötyä juoksua ja 92 kärkilyöntiä, jolla heltisi myös joukkueen sisäisen kärkilyöntitilaston voitto. Anttonen oli myös kärkilyönti prosentilla mitattuna koko Ykköspesiksen kaikista yli puolet runkosarjan otteluista (vähintään 11 ottelua) pelanneista pelaajista yhdeksänneksi paras 73,02% varmuudella.

Henkilökohtaisella tasolla kausi oli itseltäni hyvä ja tämä lisäsi vielä halua kehittää itseäni pelaajana eteenpäin. Koen, että Pesä Ysit tarjoavat tähän hyvän mahdollisuuden. Haluan oman toimintani ja pelaamisen kautta olla edesauttamassa joukkuetta ottamaan vielä ne seuraavat stepit eteenpäin. Innolla odotan, että päästään joukkueen kanssa tapaamaan ja aloittamaan työnteko, Anttonen kertoo.

Vaikka joukkueen kausi päättyi puolivälierä tappioon Pöytyän Urheilijoille, näkee Anttonen menneen kauden onnistuneen isossa kuvassa.

Joukkueelta kulunut kausi oli isossa kuvassa onnistunut ja päästiin yhdessä asetettuihin tavoitteisiin. Tottakai pelissä on vielä monia asioita joita meidän täytyy kehittää, tarkentaa sekä parantaa, ja näihin tullaan varmasti keskittymään tulevan kauden ja talven aikana, jotta pelit menisivät tuloksen valossa vielä paremmin, jatkaa Anttonen.

Syksyyn 2025 jatkosopimuksen allekirjoitti myös Tiia Saarela, joka sijoittui sisäisessä etenijätilastossa kolmanneksi 20:llä tuodulla juoksulla. Pääosin polttolinjassa pelannut Saarela nauttikin viime kaudella pelaamisesta enemmän kuin aikoihin.

Oma elämäni pesäpallon ulkopuolella alkaa vähitellen selkeytyä ja asettua Etelä-Karjalaan, joten sen puolesta koin luonnolliseksi jatkaa pelaamista Lappeenrannassa. Kuluneena kesänä nautin pelaamisesta enemmän kuin moneen vuoteen ja olen todennut asioiden toimivan, joten oikein mieluusti täällä jatkan pelaamista pari vuotta.

Saarela kertoo päätöksen jatkosopimuksen allekirjoittamisesta helpottuneen pelinjohtaja Jerry Stenbergin tehtyä kesäkuussa pitkän 3+1 -vuotisen jatkosopimuksen Ysien kanssa.

Päätöstäni kirjoittaa sopimus jo ajoissa syksyllä helpotti myös selkeä näkemys tulevasta. Jerryn alkukesällä julkaistun jatkosopimuksen myötä uskon, että saamme syksyllä nopeasti harjoittelusta kiinni ja pääsemme suuntaamaan entistä parempina ja valmistautuneina kohti tulevaa kautta.

Kontioiden SM-turnaus pelataan viikonloppuna Lappeenrannassa

Kontioiden SM-turnaus pelataan viikonloppuna Lappeenrannassa

Kontioiden eli 35-vuotiaiden miesten SM-turnaus 2023 pelataan Vanhalla Kentän ja Ratsumestarin kentillä 12.-13.8.

Turnaukseen on osallistunut kaikkiaan kuusi joukkuetta ympäri Suomen.

Lohko A Lohko B
Imatran Pallo-Veikot Evijärven Urheilijat
Sotkamon Urheiluseura KMV Kempeleen Kiri
Nerkoon Nuorisoseuran Pesis Puna-Mustat, Helsinki

 

 

Lohko A:n ottelut pelataan Vanhalla Kentällä ja Lohko B:n ottelut Ratsumestarin kentällä.

Sarjajärjestelmä ja otteluaika

Runkosarja pelataan kahdessa alkulohkossa yksinkertaisena sarjana.
Lohkovoittajat pääsevät suoraan sunnuntaina pelattaviin välieriin. Lohkoissa sijoille 2. ja 3. pelaavat lauantaina puolivälierät, joista voittajat etenevät välieriin. Puolivälierien häviäjät pelaavat sunnuntaina sijoista 5.–6. Välierien voittajat pelaavat loppuottelussa ja häviäjät pronssiottelussa.

Otteluaika kaikissa otteluissa

Otteluaika on 4 vuoroparia ja tasoittava vuoro päättyy välittömästi, kun ottelu on ratkennut. Samalla peliteolla syntyneet juoksut hyväksytään.

Tulospalvelu

Otteluohjelma, otteluiden tulokset, sekä joukkueiden sarjasijoitukset löytyvät Pesäpalloliiton tulospalvelusta