Sivonen ja Kuronen Ykköspesiksen Itä-Länteen

Sivonen ja Kuronen Ykköspesiksen Itä-Länteen

Pesä Yseissä farmisopimuksella Joensuun Mailasta pelaavat Marianne Sivonen ja Neea Kuronen on valittu heinäkuussa Kankaanpäässä pelattavaan Ykköspesiksen Itä-Länteen.

15.7. pelattavan Ykköspesiksen Itä-Lännen joukkueet on valittu. Pesä Ysejä tapahtumassa edustavat lukkari Marianne Sivonen sekä etukentällä pelaava Neea Kuronen.

Kumpikin pelaaja on ollut Pesä Yseissä tärkeässä roolissa tällä kaudella, sillä Sivonen johtaa Ysien sisäistä lyöjätilastoa tehoin 2+15=17 ja Kuronen puolestaan hallitsee joukkueen sisäistä kärkilyöntitilastoa 58:lla kärkilyönnillä ja myös joukkueen tehotilastoa 27:llä tehopisteellä (14 lyötyä, 13 tuotua juoksua).

Naisten Ykköspesiksen Itä-Länsi joukkueet Kankaanpäässä 15.07.2023

Naisten Ykköspesis Itä-Länsi, ItäNaisten Ykköspesis Itä-Länsi, Länsi
Essi BäckmanPattijoen UrheilijatLydia EskolaPöytyän Urheilijat
Linnea HakkarainenOulun LippoSanni HuhtalaPesäkarhut-Akatemia
Tiia JokelaKajaanin PallokerhoEssi IlmanenPöytyän Urheilijat
Mari KemppainenKajaanin PallokerhoJulia KorkiamäkiMajuttaret
Kaisa KuittinenJanakkalan JanaJutta KuoppalaLappajärven Veikot
Neea KuronenPesä YsitElise LähdemäkiSeinäjoen Maila-Jussit
Essi KylliTyrnävän TempausEmilia MattilaPesäkarhut-Akatemia
Reetta LehtinenKirittäret-TalentNeea MattilaLappajärven Veikot
Fanny PasonenPuijon PesisMette MortensenJalasjärven Jalas
Marianne SivonenPesä YsitSaaga RautionahoYlivieskan Kuula
Vilja TapiainenOulun LippoAlina RosendahlLaitilan Jyske
Johanna YlöstaloJanakkalan JanaErica RosendahlLaitilan Jyske
PJSami KarjaluotoPattijoen UrheilijatAleksi MäkeläPöytyän Urheilijat
2PJJuha KarjaluotoPattijoen UrheilijatJaakko KultalahtiLappajärven Veikot
Firmapesis täynnä – 20 joukkuetta jälleen mukana

Firmapesis täynnä – 20 joukkuetta jälleen mukana

Perjantaina 08.09.2023 neljällä eri kentällä pelattava Firmapesis on jälleen loppuunmyyty. Jo 19:nnen kerran järjestettävään turnaukseen osallistuu kaikkiaan 20 joukkuetta Lappeenrannan yritysmaailmasta. Tulevana syksynä mukana on edelleen vanhoja tuttuja joukkueita, sillä mm. hallitseva mestari Stora Enso osallistuu tänäkin vuonna kilpasarjaan.

Turnauksen Kilpasarja pelataan Vanhalla Kentällä. Harrastesarjat pelataan Kisapuistossa, Mattilan kentällä sekä Ratsumestarin kentällä, jolle aiemmin kesällä asennettiin uusi hiekkatekonurmi.

Stenberg pitkään jatkosopimukseen Ysien kanssa

Stenberg pitkään jatkosopimukseen Ysien kanssa

Pelinjohtaja Jerry Stenberg on allekirjoittanut Pesä Ysien kanssa jatkosopimuksen, joka ulottuu aina kauden 2026 loppuun. Sopimus sisältää optiovuoden kaudesta 2027.

Pelinjohtajaksi viime syksynä Pesä Yseihin valittu Jerry Stenberg on allekirjoittanut 3+1-vuotisen jatkosopimuksen Pesä Ysien kanssa.

Stenbergin johdolla Ysien kausi Ykköspesiksessä on alkanut erinomaisesti. Joukkue on kerännyt kauden kaikista kuudesta ottelusta sarjapisteitä ja on tällä hetkellä viiden ottelun voittoputken siivittämänä etelälohkossa toisella sijalla.

Jerry on tehnyt ensimmäisellä kaudellaan erittäin hyvää työtä ja tuloksetkin sen osoittavat. Varsinkin joukkueen fysiikka on parantunut kauttaaltaan ja olemme lajivoimaisempia. Haluamme vahvan jatkumon hyvin alkaneelle kaudelle ja tavoitteenamme on tulevaisuudessa edelleen Superpesis, kertoo joukkueen rakennuksesta vastaava manageri Sakari Myllys.

Pelinjohtajan kiinnittäminen pidemmällä sopimuksella tuo seuralle myös tuleville kausille uudenlaiset lähtökohdat, kun tulevaisuuden joukkueita lähdetään rakentamaan.

Pelinjohtajan kiinnittäminen useammaksi vuodeksi on yksi selkeä askel tässä palapelissä ja sopimuksen myötä saamme myös paremmat lähtökohdat joukkueen rakentamiseen, kun pelinjohtaja on kiinnitetty pidemmällä sopimuksella, Myllys jatkaa.

Stenberg on itse luonnollisesti mielissään jatkosopimuksesta, mutta ensimmäinen kausi Ysien peräsimessä on tuonut myös silmiä avaavan kokemuksen.

Työskentely organisaatiossa, jossa hommat toimii ja saa keskittyä vain valmentamiseen on ollut erittäin miellyttävää. Ei ollut kahta kysymystä ettenkö olisi halunnut jatkaa ja kehittää omalta osaltani seuran toimintaa. Vajaa vuosi joukkueen kanssa on myös avannut silmiäni, että tästä voisi tehdä jotain isompaa, Stenberg kertoo.

Vaikka kuluvaa kautta ei ole pelattu kuin kolmannes antaa pitkä jatkosopimus Stenbergille mahdollisuuden rakentaa mielessään tulevan kauden joukkuetta jo tässä vaiheessa.

Pitkä sopimus myös mahdollistaa sen, että pääsen myös rakentamaan joukkuetta tuleville kausille. Tässä kauden aikana joutuu jo miettimään millaista joukkuetta haluamme rakentaa tuleville kausille niiden tavoitteiden puitteissa, jotka seurajohto meille asettaa.

Nopealla aikataululla viime syksynä Ysien pelinjohtajaksi nimetty Stenberg kehuu joukkuettaan kuuliaisuudesta, mutta sanoo, ettei joukkueen pelaaminen vielä ole valmista.

Jo talvikaudella huomasin, miten miellyttävää tämän kauden joukkuetta on ollut valmentaa. Se näkyy nyt joukkueen esityksissä, miten kuuliaisesti he ovat tehneet talvikaudella töitä. Pelimme on kehittynyt alkukauden aikana ja joukkueen esitys Jyväskylää vastaan oli se mihin olemme menossa, mutta valmista pelaamisemme ei missään nimessä vielä ole.

Stenberg muistuttaa, että alkaneella kaudella joukkueelle ei ole asetettu mitään tavoitteita seurajohdon suunnalta. Se mahdollistaa sen, että joukkue voi harjoitella ja pelata ilman paineita.

Seurajohto ei ole asettanut joukkueelle mitään paineita tälle kaudelle, joten joukkueella ei ole painetta voittaa. Nyt vain harjoittelemme hyvin, pelaamme paremmin ja nautimme pesiksestä. Haluan silti nähdä mihin tämä joukkue tällä kaudella pystyy.

Power Cup käynnistyy huomenna Imatralla – Ysit mukana talkoissa

Power Cup käynnistyy huomenna Imatralla – Ysit mukana talkoissa

Maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus Power Cup käynnistyy huomenna Imatralla. Ukonniemen täyttää yli 6000 osallistujaa ja ensimmäiset ottelut alkavat huomenna torstaina 8. kesäkuuta klo 12.

Power Cup on nelipäiväinen urheilujuhla, joka järjestetään vuorovuosin ympäri Suomea aina uudessa paikassa. Turnauksen koosta kertoo myös se, että neljän päivän aikana turnauksessa pelataan tuhansia otteluita.

Pesä Ysit on mukana tämänvuotisessa turnauksessa talkoovoimissa. Ysien vastuulla on Lappeenrannan kaksi majoituskoulua Kesämäessä ja Pontuksella.

Viikkoinfo viikolle 23 – D- ja F-pojilla kotipelit

Viikkoinfo viikolle 23 – D- ja F-pojilla kotipelit

Kesän aikana aina maanantaisin julkaisemme viikkoinfon, josta löydät Ykköspesisjoukkueen lisäksi kaikki junioreiden ottelut kyseisellä viikolla.

Tällä viikolla kotipelit on D-poikien Pelisarjan joukkueella sekä F-Pojilla.

 

PäiväKloSarjaKotiVierasPaikka
tiistai
06.06.2023
18.00D-Pojat
Pelisarja
Pesä YsitIPVVanha Kenttä
lauantai
10.06.2023
11.00F-PojatPesä YsitKouvolan
Pallonlyöjät Yellow
Vanha Kenttä
lauantai
10.06.2023
12.00F-PojatPesä YsitHaminan
Palloilijat
Vanha Kenttä
lauantai
10.06.2023
13.30F-PojatPesä YsitKouvolan
Pallonlyöjät Black
Vanha Kenttä