Ykköspesiksen Itä-Lännen lipunmyynti käyntiin – valitsijat nimetty tapahtumaan

Ykköspesiksen Itä-Lännen lipunmyynti käyntiin – valitsijat nimetty tapahtumaan

Ykköspesiksen Itä-Länsi pelataan 15.7. Kankaanpäässä. Tapahtuman lipunmyynti on nyt alkanut. Päivän aikana nähdään naisten ja miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelut. Myös joukkueiden valitsijat sekä seurajoukkueiden jako Itään ja Länteen on julkistettu.

Ykköspesiksen Itä-Länsi tekee paluun pesäpallokesään, kun sekä miehet että naiset kohtaavat arvo-ottelun merkeissä ensimmäistä kertaa nykypesäpallossa Kankaanpäässä 15. heinäkuuta. Ykköspesiksen naisten Itä-Länsi pelataan klo 13.00 ja miesten Itä-Länsi klo 16.00. Liput tapahtumaan myy Tiketti.

On hienoa, että saamme tänä kesänä järjestää Ykköspesiksen Itä-Lännen, ensimmäistä kertaa nykymuodossaan. Odotamme koko perheen tapahtumaan paikalle yli tuhatta kävijää, sanoo tapahtumasta vastaava Kankaanpään Mailan puheenjohtaja Jani Mäntylä.

Valitsijat ja joukkuejako Ykköspesiksen Itä-Länteen

Ykköspesiksen Itä-Lännessä valitsijoina toimivat naisten puolella Idässä Niko Kaukovalta ja Lännessä Olli-Pekka Pauna. Miesten puolella Idän joukkueen valitsee Teemu Huhtakangas ja Lännen puolella Mika Kulmala.

Pitkän linjan pesäpallotoimija, nykyisin lappeenrantalaisen Pesä Ysien puheenjohtajana toimiva Niko Kaukovalta tunnetaan parhaiten yli 100 miesten Superpesis-ottelun erotuomarina ja Pesäpalloliiton tuomarijohtajana vuosilta 2014-16. Olli-Pekka Pauna on todellisen pesäpalloperheen isä, joka on vaikuttanut Pöytyän Urheilijoissa jo vuosikausien ajan eri rooleissa.

Jämijärven kunnan hyvinvointipäällikkö Teemu Huhtakangas pelasi yli 10 vuotta aikuisten pesäpallosarjoissa Superpesistä myöten. Uransa jälkeen Huhtakangas on työskennellyt mm. valmennustehtävissä, Kainuun Pesiksen seuratoiminnan kehittäjänä ja Siilinjärven Pesiksen toiminnanjohtajana. Kankaanpään Mailan kasvatti Mika Kulmala tunnetaan pitkästä pelaaja- ja pelinjohtajaurastaan Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä. Kulmala luotsasi tamperelaisen Manse PP:n Superpesikseen kauden 2019 päätteeksi.

Miesten ja naisten puolella on yhtä monta seurajoukkuetta sekä Idässä että Lännessä.

Koemme tärkeäksi, että joukkuemäärät menivät tasan, jotta pelaajilla on yhtäläiset mahdollisuudet tulla valituksi arvo-otteluun. Saimme mukaan hyvät valitsijat, jotka ovat innoissaan lähteneet rakentamaan joukkueita, sanoo Pesäpalloliiton huippu-urheilujohtaja Miika Rantatorikka.

Ykköspesiksen Itä-Lännen joukkuejako menee seuraavasti:

Miesten Ykköspesis:
Itä: Haminan Palloilijat; Jyväskylän Kiri 2020; Jyväskylän Lohi; Kouvolan Pallonlyöjät; Oulun Lippo (Juniorit); Puijon Pesis, Kuopio
Länsi: Alavuden Peli-Veikot; Kankaanpään Maila; Kannuksen Ura; Loimaan Palloilijat; Seinäjoen Maila-Jussit; Simon Kiri

Naisten Ykköspesis:
Itä: Janakkalan Jana; Jyväskylän Kirittäret; Kajaanin Pallokerho; Pattijoen Urheilijat, Raahe; Pesä Ysit, Lappeenranta; Puijon Pesis, Kuopio; Raksilan Likat (Oulun Lippo Juniorit); Tyrnävän Tempaus
Länsi: Jalasjärven Jalas; Laitilan Jyske; Lappajärven Veikot; Mailajuniorit, Kankaanpää; Pesäkarhut, Pori; Pöytyän Urheilijat; Seinäjoen Maila-Jussit; Ylivieskan Kuula

Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi pelattiin viimeksi Haminassa 2014–16 ja Varkaudessa 2018. Naisten vastaavaa ei ole kertaakaan aiemmin pelattu jaksopelijärjestelmällä, sillä ottelua todistettiin edellisen kerran Ylöjärvellä kaudella 1993.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä miesten Ykköspesiksessä pelaava Kankaanpään Maila ja naisten Ykköspesistä edustava Mailajuniorit

Viikkoinfo viikko 22 – kaikki Ysien junioripelit samasta paikasta

Viikkoinfo viikko 22 – kaikki Ysien junioripelit samasta paikasta

Kesän aikana aina maanantaisin julkaisemme viikkoinfon, josta löydät Ykköspesisjoukkueen lisäksi kaikki junioreiden ottelut kyseisellä viikolla.

Viikolla 22 Ysien junioreista pelipäivät on D-tyttöjen kilpasarjan joukkuella, sekä pelisarjojen puolelta E-Pojilla ja E-tytöillä.

 

PäiväkloSarjaKotiVierasPaikka
tiistai
30.05.2023
18.00D-tytöt
Kilpasarja
Pesä Ysit
Kainlauri
Imatran
Pallo-Veikot
Vanha Kenttä
torstai
01.06.2023
12.00YkköspesisPesä YsitKirittäret Talent,
Jyväskylä
Vanha Kenttä
perjantai
02.06.2023
18.00E-pojat
Pelisarja
Pesä YsitSumman
Ponnistus
Vanha Kenttä
sunnuntai
04.06.2023
11.00E-tytöt
Pelisarja
Pesä YsitLahden
Mailaveikot
Vanha Kenttä
sunnuntai
04.06.2023
15.30E-tytöt
Pelisarja
Imatran
Pallo-Veikot Red
Pesä YsitVanha Kenttä
Naisten maakuntasarja pyörähtää käyntiin sunnuntaina

Naisten maakuntasarja pyörähtää käyntiin sunnuntaina

Pesä Ysit pelaa tulevalla kaudella myös naisten maakuntasarjassa. Sarja alkaa jo tulevana sunnuntaina, kun Vanhalla Kentällä järjestetään ensimmäinen lohkoturnaus.

Itäisessä lohkossa pelataan nelinkertainen runkosarja eli kaikki joukkueet pelaavat 12 ottelua runkosarjassa. Runkosarjan jälkeen lohkon kaksi parasta joukkuetta pelaavat noususta suomensarjaan. Nousuun vaaditaan kaksi voittoa ja kotiedun nousukarsintoihin saa runkosarjan voittaja.

Maakuntasarjan itäisessä lohkossa pelaavat Pesä Ysien lisäksi Ilomantsin Urheilijat, Puijon Pesis ja Viinijärven Urheilijat. Joukkue on Pesä Ysien ja Imatran Pallo-Veikkojen yhdistelmäjoukkue.

Tulevana sunnuntaina 21.5 Vanhalla kentällä pelataan seuraavasti:
klo 12.00 Pesä Ysit – Viinijärven Urheilijat
klo 14.00 Ilomantsin Urheilijat – Viinijärven Urheilijat
klo 16.00 Pesä Ysit – Ilomantsin Urheilijat

Kioski palvelee normaaliin tapaan, joten kahvia ja pullaa löytyy nautittavaksi otteluiden ajaksi.

Lappee Grand Slam helatorstaina raviradalla

Lappee Grand Slam helatorstaina raviradalla

Uusi kilpailu Lappee Grand Slam, monte eli raviratsastus ja kärrylähtö samoilla hevosilla. Ravintola palvelee virvokkeineen ja herkullisen buffet- pöydän antimin! Lisätietoa ruokalistasta ja lähtölistoista Lappeenrannan Raviradan verkkosivuilta

Tapahtumassa lisäksi muun muassa:

Lapsille kotieläimiä, keppareita ja ilmaista talutusratsastusta.
Ohjattuja varikkokierroksia, jossa pääsee tutustumaan lähemmin hevosiin ja niiden valmistautumiseen raveissa.
Pelivihjeitä ja arvontaa.

Menossa mukana OP Etelä-Karjalan Hippo-maskotti!

Aikataulu:

13:30 Portit avataan
14:00 Tapahtuma alkaa
15:00 Ravit alkavat

Pääsyliput Tiketistä 10€/kpl, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi

Sadan kumppanin rajapyykki rikkoutui hyväntekeväisyysotteluun

Sadan kumppanin rajapyykki rikkoutui hyväntekeväisyysotteluun

Perjantaina 28.7 Vanhalla Kentällä Porin Pesäkarhut Akatemiaa vastaan pelattavaan hyväntekeväisyysotteluun on lähtenyt mukaan nyt yli sata yhteistyökumppania.

Viime viikolla rikkoutui heinäkuussa pelattavaan hyväntekeväisyysotteluun sadan kumppanin rajapyykki. Ottelun kumppanimyynnin tuotosta lahjoitamme 25% Lappeenrannan Pelastakaa Lapset ry:lle.

Kumppanit ovat lähteneet mahtavasti tähän vastuullisuusasiaan mukaan ja saamme kerättyä hienon potin heille, kertoo toiminnajohtaja Ville Lantta.

Useamman kuukauden ajan yritykset ovat voineet ostaa 199€:n hintaisen kumppanipaketin otteluun. Pesä Ysien myyntipäällikkö Riikka Muttilainen on huomannut positiivisuuden kantautuvan yritysmaailmasta.

On ollut upeaa myydä tätä pakettia muun myynnin ohessa ja nähdä kuinka positiiivisesti yritykset ajattelevat yhteisestä hyvästä.