Puheenjohtaja Kaukovalta valittiin liittojohtokuntaan

Puheenjohtaja Kaukovalta valittiin liittojohtokuntaan

Lokakuussa Pesä Ysien puheenjohtajaksi valittu Niko Kaukovalta tuli viime perjantaina valituksi myös Pesäpalloliiton johtokuntaan. Kaukovalta on ensimmäinen Pesä Ysien edustaja, joka on valittu liittojohtokunnan jäseneksi.

Uuden liittojohtokunnan jäseninä kaudella 2023–2024 aloittavat vaalitoimikunnan ehdotuksen mukaisesti Antti Aine Turusta, Emmi Eteläsalo-Holmberg Espoosta, Niko Kaukovalta Kotkasta, Harri Lamminen Tampereelta, Jaana Ojaniemi Haapajärveltä, Risto Ojanperä Seinäjoelta, Sami Ritola Kangasalta, Juha Tanskanen Sotkamosta ja Hannu Toivonen Raumalta.

Kaksivuotiskaudelle liiton puheenjohtajaksi valittu Ari Mononen on aiemmin toiminut liittojohtokunnan varapuheenjohtajana kaudella 2020–2022.

Vuoden 2024 Tenavaleirin järjestelyoikeudet Pesä Yseille

Vuoden 2024 Tenavaleirin järjestelyoikeudet Pesä Yseille

Suomen Pesäpalloliitto on myöntänyt valtakunnallisen Tenavaleirin järjestelyoikeudet Lappeenrannan Pesä Yseille kesäksi 2024. Pesä Ysit toimivat Tenavaleirin järjestäjinä kolmatta kertaa.

Suomen Pesäpalloliitto on myöntänyt Lappeenrannan Pesä Yseille valtakunnallisen Tenavaleirin 2024 järjestelyoikeudet. Tenavaleiri on E-ikäisille eli 11-12 vuotiaille junioreille tarkoitettu viikon mittainen valtakunnallinen leiri.

Ysit toimivat Tenavaleirin järjestäjinä kolmatta kertaa. Tenavaleirin suosio on kasvanut huomattavasti vuosien aikana, sillä ensimmäisen kerran Ysit järjestivät tenavaleirin vuonna 1996, jolloin osallistuvia joukkueita oli 61 kappaletta. Toisella kerralla vuonna 2007 Lappeenrantaan saapui 87 joukkuetta. Viime heinäkuussa Sotkamossa järjestetylle Tenavaleirille osallistui peräti 118 joukkuetta.

Olen tosi iloinen ja huojentunut, että onnistuimme saamaan leirin tänne Lappeenrantaan Onnistuminen tässä on vahva näyttö koko seuran organisaatiolta, sillä tämän ikäluokan leiri on kaikkein halutuin järjestää. Pesä Ysien maine laadukkaana leirinjärjestäjänä ja Lappeenranta tunnustettuna viihtyisänä kesäkaupunkina olivat vahvat valttikortit kisassa. Iso kiitos myös Lappeenrannan kaupungille vahvasta tuesta hakuprosessin aikana, sillä ilman kaupungin tukea tällaista tapahtumaa ei olisi meille saatu, iloitsee leiriprojektin vastaavana toimiva Sakari Myllys.

Myllyksen mukaan Ysit odottaa noin 130 joukkueen osallistuvan turnaukseen, mikä tarkoittaisi noin 2000:n pelaajan ja valmentajan saapumista Lappeenrantaan leiriviikon aikana. Kun tähän lasketaan päälle vielä joukkueiden ja pelaajien taustavoimat on todennäköistä, että Lappeenrantaan saapuu noin 4000 vierasta.

Odotamme Lappeenrantaan 130 joukkuetta ja noin 2000 osallistujaa, joiden mukana matkustaa sama määrä huoltojoukkoja. Tuollainen määrä vieraita Lappeenrannassa piristää varmasti kaupunkikuvaa leiriviikon aikana.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva iloitsee Ysien valinnasta Tenavaleirin järjestäjäksi.

Suuret kiitokset Pesä Yseille vahvasta työstä ja hienosta onnistumisesta. Meille on tärkeää saada tällaisia valtakunnallisia tapahtumia kaupunkiin. Yhteistyö kolmannen sektorin kanssa on avain onnistumiseen näissä hakuprosesseissa. Tenavaleirin saaminen tänne on tästä erinomainen esimerkki.

Ysit jatkavat Ykköspesiksen Etelälohkossa

Ysit jatkavat Ykköspesiksen Etelälohkossa

Pesä Ysien seurahistorian 14. kausi Ykköspesiksessä jatkuu etelälohkossa. Kauden 2023 Ykköspesiksen sarjajärjestelmä on vahvistettu ja se pysyy muuttumattomana. Viimekautiseen tapaan naisten Ykköspesiksen runkosarja pelataan kahdessa kahdeksan joukkuen lohkossa, jossa oman lohkon joukkueita vastaan pelataan kahdesti – kerran kotona ja kerran vieraissa – ja toisen lohkon joukkueita vastaan kertaalleen.

Jokainen joukkue pelaa runkosarjassa siis kaikkiaan 22 ottelua.

Sarjan joukkueista Pesäkarhut-Akatemialla, Jyväskylän Kirittärillä ja Seinäjoen Maila-Jusseilla ei ole osallistumisoikeutta Ykköspesiksen ylempiin pudotuspeleihin, sillä Superpesisseurojen kakkosjoukkueilla ei oikeutta siihen ole.

Puolivälierät

Puolivälierissä pelaavat neljä parasta lohkon sisällä (1.-4. ja 2.-3.). Ottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneilla joukkueilla.

Välierät ja loppuottelu

Välierissä pohjoislohkon runkosarjassa paremmin sijoittunut puolivälierän voittaja kohtaa etelälohkon runkosarjassa heikommin sijoittuneen puolivälierän voittajan ja etelälohkon runkosarjassa paremmin sijoittunut puolivälierän voittaja kohtaa pohjoislohkon runkosarjassa heikommin sijoittuneen puolivälierän voittajan.

Ottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneilla joukkueilla.

Välierien voittajat pelaavat loppuottelussa, jonka voittaja nousee Superpesikseen ja häviäjä jatkaa superpesiskarsintaan. Ottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella.

Superpesiskarsinta

Superpesiskarsinnassa pelaavat Superpesiksen putoamiskarsinnan voittaja sekä Ykköspesiksen
loppuottelun häviäjä. Paras viidestä -ottelusarjassa kotietu on superpesisjoukkueella. Ottelusarjan
voittaja pelaa Superpesiksessä ja häviäjä Ykköspesiksessä 2024.

Sarjasta putoaminen

Runkosarjassa lohkoissaan 7. ja 8. sijoittuneet joukkueet pelaavat lohkon sisällä
putoamiskarsinnan paras kolmesta -järjestelmällä. Voittajat jatkavat Ykköspesiksessä ja häviäjät
putoavat suomensarjaan. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneilla joukkueilla.

Joukkueet kaudella 2023

Ysien lisäksi etelälohkossa pelaavat Jalasjärven Jalas, Jyväskylän Kirittäret, Laitilan Jyske, Mailajuniorit Kankaanpäästä, Janakkalan Jana, porilainen Pesäkarhut-Akatemia sekä Pöytyän Urheilijat.

Pohjoislohkossa puolestaan pelaavat Kajaanin Pallokerho, Lappajärven Veikot, Oulun Lippo Juniorit, Tyrnävän Tempaus, raahelainen Pattijoen Urheilijat, kuopiolainen Puijon Pesis, Seinäjoen Maila-Jussit sekä Ylivieskan Kuula.

Oma SP esittelee kuukauden juniorin – Annu Kylmä

Oma SP esittelee kuukauden juniorin – Annu Kylmä

Pesä Ysit esittelee vuoden 2022 aikana joka kuukausi yhden junioripelaajan yhteistyössä Oma SP:n kanssa. Marraskuun junioriesittelyssä on F-tytöissä pelaava Annu Kylmä.

Nimi:
Annu Kylmä

Syntymävuosi:
2014

Kuinka kauan olet pelannut pesäpalloa?

– Pari vuotta

Mikä lajissa viehättää?

– Juoksujen teko

Pesis-idoli?

– Topi Kosonen tai Konsta Kettunen

Eniten pesäpallouraasi vaikuttanut henkilö ja miksi?

– Osku (isoveli), koska hän pelasi myös pesäpalloa

Oletko ottanut vaikutteita joltain pelaajalta ja jos olet niin mitä?

– Konsta Kettunen, koska hän juoksee niin kovaa

Viisi nopeaa kysymystä:
Pitsa/hampurilainen: Pitsa
Coca-Cola/Pepsi: Pepsi
Sisäpeli/ulkopeli: Ulkopeli
Lukkari/muu ulkopelaaja: Lukkari
Kova lyönti/näpy: Kova lyönti

Terveiset lukijoille?

– Parasta kesässä on pesis ja jätski.