Firmapesis loppuunmyyty – mukana maksimimäärä 20 joukkuetta

Firmapesis loppuunmyyty – mukana maksimimäärä 20 joukkuetta

Perjantaina 9.9 neljällä eri kentällä pelattava Firmapesis on jälleen loppuunmyyty. Jo 18:nnen kerran järjestettävään turnaukseen osallistuu kaikkiaan 20 joukkuetta Lappeenrannan yritysmaailmasta. Useampana vuonna turnaukseen ovat osallistuneet mm. Stora Enso, Outotec, Danfoss ja Visma Solutions, mutta vanhojen joukkueiden lisäksi turnaukseen osallistuvat tänä vuonna ensikertalaisina Suomen Tieverkko ja Meita.

Vanhalla Kentällä pelataan turnauksen kilpasarja. Harrastesarjat pelataan Kisapuistossa, Mattilan kentällä sekä Ratsumestarin kentällä, jolle aiemmin kesällä asennettiin uusi hiekkatekonurmi.

Lohkojaot ja turnauksen otteluohjelma julkaistaan ensi viikon alkupuolella.

Ysien legendat kummipelaajina: Henna Kytösalmi

Ysien legendat kummipelaajina: Henna Kytösalmi

Pesäpallon juhlavuoden kunniaksi kuusi Pesä Ysien juniorijoukkuetta on nimetty seuralegendojen mukaan. Neljäntenä esittelyvuorossa on E-tyttöjen kummina toimiva Henna Kytösalmi.

Henna Kytösalmi pelasi kaikkiaan 11 kautta Pesä Yseissä Superpesistä. Syksyllä 2001 Kytösalmi oli nostamassa Pesä Ysejä Superpesikseen ja pitkään putkeen ainoa poikkeama oli kauden 2012 visiitti Jyväskylän Kirittärissä. Myös arvo-ottelut tulivat uran aikana Kytösalmelle tutuksi, sillä Imatran Pallo-Veikkojen kasvatti pelasi peräti yhdeksän Itä-Länsi ottelua ja kertaalleen myös tyttöjen Itä-Lännessä.

Kauteen 2013 uransa päättänyt Kytösalmi ehti Yseissä pelata kaikkiaan 228 ottelua Superpesiksessä. Näissä otteluissa Kytösalmi iski peräti 285 (21+264) juoksua, toi peräti 225 juoksua ja keräsi kaikkiaan 1086 kärkilyöntiä. Kytösalmi pitääkin hallussaan ykkössijaa kaikissa kolmessa kategoriassa Ysien pääsarjahistoriassa. Pelattujen otteluiden määrässä edellä on ainoastaan Hanne Parviainen, joka on pelasi kaikkiaan 255 ottelua Ysien paidassa.

Kuka olet ja mitä teet nykyisin?

Henna Kytösalmi, tällä hetkellä työskentelen niin projektikoordinaattorina Viafinilla kuin personal trainerina/valmentajana.

Millaiset on muistot Pesä Yseistä ja millä aikajaksolla pelasit seurassa?

Muistot Pesä Yseistä on kyllä hyvät. Saavutimme seurahistorian ensimmäiset SM-mitalit, loistavia pelikavereita sain vuosien saatossa oppia tuntemaan useita ja seura mahdollisti minulle kehittymisen Suomen huipulle pesäpallossa. Tästä toki iso kiitos myös loistaville valmentajille. Yseissä pelasin kaudet 2001-2011 ja 2013 päätin urani samassa seurassa.

Mitä Pesä Ysit merkitsee Sinulle ja mitkä ovat parhaimmat muistot?

Parhaimmat muistot on kyllä ehdottomasti saavutetut mitalit, etelän leirit sekä toki pelimatkat. Kyllä sieltä arjen tekemisestäkin löytyy mukavia muistoja, vaikka rankkaa aikaa se talvella puurtaminen olikin. Pesä Ysien merkityksestä ei varmaan tarvitse niin hirveästi enempää kertoa kuin se, että seura mahdollisti minulle pelaamisen Suomen huipulla vuosikymmenen ajan. Vuosikymmenen! Täältä ei ollut tarvetta lähteä mihinkään, koska vuosittain niin valmennus kuin pelaajistokin oli Suomen kärkikastia.

Millaisia terveisiä haluat laittaa omalle kummijoukkueellesi?

Uskokaa unelmiin ja muistakaa pitää hauskaa kentällä!

Oma SP esittelee kuukauden juniorin – Luukas Sinisalo

Oma SP esittelee kuukauden juniorin – Luukas Sinisalo

Pesä Ysit esittelee vuoden 2022 aikana joka kuukausi yhden junioripelaajan yhteistyössä Oma SP:n kanssa. Elokuun junioriesittelyssä on F-pojissa pelaava Luukas Sinisalo.

Nimi:

Luukas Sinisalo

Syntymävuosi?

2012

Milloin aloitit pesäpallon?

Keväällä 2021

Mieluisin ulkopelipaikka?

2. polttaja tai koppari

Paras lyönti sisäpelissä?

Kovaa

Kehitettävää pelaajana?

Eteneminen

Vahvuudet?

Lyöminen ja heittäminen

Mukavin pesäpallomuisto?

Liperin Kunnari-leiri

Mielivastustaja?

Kiteen Pallo

Millainen on oma joukkueesi?

Meillä tsempataan kaikkia.

Wilin Witonen: Karsintaottelut & Kausi 2022

Wilin Witonen: Karsintaottelut & Kausi 2022

Melkein kolmen vuoden tauon jälkeen Wilin Witonen tekee comebackin. Huojentunut pelinjohtaja Ville Lantta on ylpeä joukkueestaan, joka taisteli ajoittain vajaalla miehityksellä kauden läpi.

– Olimme kuitenkin melko lähellä play-off paikkaa, vaikka olimme karsinnoissa.

– Pelasimme karsinnan avausosan liki ehjintä pesistä koko kesänä ja se kertoi mielestäni sitä, että suunta oli koko ajan oikea.

– Runkosarjan lopun raju flunssa-aalto vei joukkueelta mahdollisuuden taistella tavoitteena olleista ylemmistä pudotuspeleistä, mutta joukkueen tekeminen oli silti laadukasta ja se loi hyvän pohjan karsinnoille.

– Janakkalalle täydet pisteet rehdistä pelistä ja heillä oli myös kokoonpanossa vajausta. Ulkopelimme oli vaan pari astetta paremmalla tasolla, jotta sillä ratkesi sarjapaikka.

– Kaikkiaan vähän vuoristoratamainen kausi, vaikka saimme 15 ottelusta pisteitä, niin emme onnistuneet kääntämään supervuoroon tai kotiuslyöntikilpailuun menneitä otteluita. 22:sta runkosarjaottelusta 12 meni supervuoroon tai kotiutuslyöntikisaan ja voitimme niistä vain kolme. Liikaa jäi pisteitä maailmalle. Olen ylpeä joukkueesta, kuinka se taisteli välillä aika vajaalla ryhmityksellä. Nyt vähän huilia! Kiitokset kaikille Wilin Witosen lukijoille!

Putoamiskarsinta alkaa tulevana viikonloppuna

Putoamiskarsinta alkaa tulevana viikonloppuna

Seitsemäs sija Ykköspesiksen etelälohkossa tarkoittaa sitä, että Pesä Ysit joutuu karsimaan Ykköspesis paikastaan Janakkalan Janaa vastaan. Kausikortit käyvät myös karsintaotteluihin.

Ykköspesiksen putoamiskarsinta alkaa tulevana viikonloppuna. Ysit karsii paikastaan Janakkalan Janaa vastaan. Paras kolmesta ottelusarja alkaa tulevana lauantaina, kun ottelusarjan ensimmäinen ottelu pelataan Vanhalla Kentällä.

Sunnuntaina 14.8 pelataan sarjan toinen ottelu Janakkalassa ja tarvittaessa pelattava kolmas ottelu Lappeenrannassa keskiviikkona 17.8

Putoamiskarsintojen ottelut:

 

la 13.08.2022 15.00 Pesä Ysit – Janakkalan Jana  
su 14.08.2022 17.00 Janakkalan Jana – Pesä Ysit  
ke 17.08.2022 17.30 Pesä Ysit – Janakkalan Jana Tarv.